6. kolo | neděle 7. 10. 2018 | 11:00

HBC ALPIQ Kladno

2:4 1:2, 1:0, 0:2

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 4:36 Šimek (Frolík), 18:49 De Fin (Šimek) - 5:54 Deja (Soukup) PP, 9:34 Deja (Pavlík), 35:34 Pavlík (Miksan) PP, 38:59 Soukup (Banýr). Rozhodčí: Diblík, Havel. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:2. V oslabení: . Diváci: 35. Střely na branku: 15:21. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:4.
Křemenák - Rychlý, Dreschler, Gotwald, Barták, Lacina, Ježek - Šimek, De Fin, Frolík, Říha, Beran, Pulec, Patera, Horák, Doubrava, Slavík
Šlechta (Šubrt) - Pecka, Pavlík, Nádraský, Horažďovský, Hanuš - Sýkora, Miksan, Soukup, Banýr, Deja, Král
Zápas na Kladně opět patřil k těm těžším a to z několika důvodů: kvalitní a početný soupeř, venkovní zápas, naše zúžená sestava z důvodů zranění, nemocí a jiných. Dále v pozměněném složení jednotlivých útoků. Ale možná i proto každý hráč bojoval jeden za druhého a ve třetí třetině rozhodl o svém vítězství. Ale teď pojďme hezky popořádku.
První třetina začala z našeho pohledu skvěle. Naše obě útočné řady si vypracovali několik jasných příležitostí, ale ne a ne je proměnit. A tak přišel trest a domácí po krásné kombinaci šli v 5.minutě do vedení. Na konci 6.minuty, ale bylo srovnáno, když při naší přesilové hře na modré napřáhl Dominik Soukup. Jeho střela sice branku minula, ale na správném místě stál Matěj Deja, který chytrou dorážkou a trochu se štěstím dostal míček za brankovou čáru domácích. Podle mého jsme v 1.třetině byli lepším týmem, ale ujala se už jen jedna naše akce. To v 10.minutě posunul aktivně hrající "Dáňa" Pavlík míček na nabíhajícího Matěje Deju a ten nás svým druhým gólem posunul do vedení.
Druhá třetina byla z naší strany nejhorší úsek utkání, kdy nás soupeř přestřílel 7:5 a nebýt opět skvělého Kuby Šlechty, tak nemuselo jen zůstat u jednoho gólu domácích a srovnání stavu na 2:2.
Do třetí třetiny se ale naše hra opět zlepšila. Tým bojoval, ale branka domácích odolávala. K střelení branky nám opět pomohla přesilová hra, kdy se po milimetrové přihrávce od Honzy Miksana přesně trefil "Dáňa" Pavlík a hned se nám dýchalo lépe. A o další tři minuty bylo ještě veseleji, kdy jsme zvládli situaci 2:1. Už na modré čáře Lukáš Banýr přihrávkou překonal obránce a Dominik Soukup přesnou a tvrdou střelou stanovil konečné skóre zápasu.
Nutno poděkovat i soupeři, protože celé utkání se neslo i v osobních soubojích v korektní rovině a skóre vyloučených 2:1 to jen dosvědčuje. Nám se ale povedlo proměnit obě přesilové hry a rozhodnout zápas. Každopádně je dále co zlepšovat, protože naším příštím soupeřem bude Hostivař. Pokud ale opět předvedeme bojovný a kolektivní výkon jako na Kladně, tak se nemusíme obávat.

Ohlasy k utkání