3. kolo | neděle 23. 9. 2018 | 11:00

TJ Kovo Praha

1:4 0:0, 1:0, 0:4

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 19:02 Petrášek (Kříž, Schubert) - 30:31 Banýr (Svoboda), 34:25 Deja (Nádraský), 41:57 Svoboda, 44:53 Banýr (Miksan). Rozhodčí: Diblík, Bartoš. Vyloučení: 4:2. Využití: . V oslabení: . Diváci: 22. Střely na branku: 15:32. Průběh utkání: 1:0, 1:4.
Paleček - Kubát Petr, Kubát Pavel, Schönfeld, Fluxa, Stejskal, Petrášek, Schubert, Vyšata, Vondráček, Drobník, Kříž
Šlechta (Šubrt) - Pecka, Pavlík, Nádraský, Horažďovský, Šik, Blažekovič - Banýr, Deja, Svoboda, Miksan, Zíka, Sýkora, Hanuš, Radová
Třetí zápas a třetí vítězství!!! Tentokrát na venkovním asfaltovém hřišti na KOVO Praha a za občasného mrholení. S povrchem jsme se seznamovali trochu déle, vázla souhra a když už jsme si vypracovali střeleckou pozici, tak jsme ji nedokázali využít. Domácím jsme toho moc nedovolovali a poměrně dost času jsme strávili u mantinelů při osobních soubojích. A tak první třetina skončila 0:0 s poměrem střel 7:6 v náš prospěch.
Ve druhé třetině jsme zvýšili aktivitu v útočném pásmu a odpovídal tomu i poměr střel 13:5, ale vstřelené branky jsme se opět nedočkali. Domácí z toho mála příležitostí co měli, ale po chybě v obraně z dorážky skórovali a tak byl stav po 2. třetině 1:0 pro domácí.
Třetí třetina ale začala skvěle. Stačilo 31 vteřin, kdy Jára Svoboda dovezl míček do rohu útočného pásma a před brankou našel osamoceného Lukáše Banýra a bylo to 1:1. Domácí už nestíhali a tak o 4 minuty později Matěj Deja obešel branku a chytře zakončil. Domácí museli do útoku, ale naše obrana domácím nic nedovolovala a dokazuje to i poměr střel ve třetí třetině, kdy na skvěle chytajícího Kubu Šlechtu prošly jen 4 střely. My jsme na branku soupeře ve 3. třetině vyslali 12 střel a ujmuly se hned 4. Jára Svoboda nám totiž na konci 42. minuty po samostatné akci zajistil dvoubrankové vedení a do prázdné branky se v poslední minutě ještě trefil Lukáš Banýr a uzavřel tak skóre zápasu.
Poslední třetinu jsme vyhráli 4:0 i když jsem po prvních dvou prohrávali 1:0. Je to už podruhé ze tří zápasů, kdy jsme dokázali vývoj zápasu otočit a to je velice pozitivní.
Příští víkend nás čekají dva zápasy. Nejdříve v pátek přivítáme Rakovník a v neděli jedeme do Berouna a podle výsledků nás čekají další dvě těžká utkání. Ale dnes stejně jako minulý týden jsme potvrdili, že má náš tým sílu a odhodlání, tak se máme na co těšit.

Ohlasy k utkání