2. kolo | sobota 15. 9. 2018 | 13:00

HBC Plzeň

6:0 2:0, 1:0, 3:0

Elba DDM Ústí nad Labem

Branky a nahrávky: 11:10 Banýr (Zíka, Sýkora), 14:41 Svoboda(Deja, Miksan), 18:47 Svoboda (Slabihoudek, Deja), 31:29 Pavlík (Deja, Svoboda), 31:45 Miksan (Banýr), 34:49 Banýr TS. Rozhodčí: Jonák, Černý. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. V oslabení: . Diváci: 36. Střely na branku: 23:15. Průběh utkání: 6:0.
Šlechta, Šubrt - Pecka, Pavlík, Blažekovič, Nádraský, Horažďovský - Deja, Slabihoudek, Svoboda, Miksan, Banýr, Zíka, Sýkora, Hanuš, Radová
Tůma (Vaněk) - Bečvář, Hrdlička, Janáček, Kapusta, Maule, Navarra, Procházka, Suchanová - Babka, Bauer, Belica, Lahovský, Škurla, Tůma Š., Zavadilová, Zeman
Druhý zápas a druhé vítězství!!! To je zatím skvělý začátek sezóny. Podle výsledku by se mohlo zdát, že to bylo jednoznačné utkání, ale opak byl pravdou. Hlavně v první dvě třetiny byly celkem vyrovnané.
V samotném úvodu utkání jsem sice měli drobnou převahu, ale hra se po pár minutách vyrovnala a nám se hlavně nedařil přechod do útočného pásma. Klid na naše hokejky přišel ve 12. minutě, kdy Radek Sýkora vybojoval míček, přihrál Radkovi Zíkovi a ten krásnou přihrávkou zpoza branky našel nekrytého Lukáše Banýra a ten s přehledem proměnil. Stav 1:0 vydržel až do poslední minuty 1. třetiny, kdy se nám při přesilové hře sice nepodařilo skórovat, ale následný tlak vedl ke střele Járy Svobody a hned se šlo do kabin veseleji za stavu 2:0.
Druhá třetina byla vyrovnanější než první což dokládá i poměr střel 5:5 v této části utkání. Hosté nás v jejím úvodu zatlačili do obraného pásma, ale celý tým pomáhal s obranou a když už hráči v poli nestíhali, tak pomohl svými zákroky v brance Kuba Šlechta. Jedinou branku jsme vstřelili v 19. minutě, když Honza Slabihoudek posunul míček Járovi Svobodovi a ten samostatný únik s přehledem proměnil.
Třetí třetina začala skvěle, když jsem v její druhé minutě vstřelili hned dvě branky. Nejdříve se po vyhrané buly přesnou střelou k tyčce od modré čáry trefil "Dáňa" Pavlík a hned v dalším střídání si z rohu vyběhl Honza Miksan a nechytatelně zakončil. Skvělou první pětiminutovku ve 3. třetině zakončil Lukáš Banýr, který s jistotou proměnil samostatné střílení. V této fázi utkání jsme už byli lepší než hosté a vypracovali si ještě několik příležitostí. Zápas ale spěl z našeho pohledu ke klidnému konci.
Byli jsme dnes rychlejší, přesnější, důraznější, týmovější a proto jsme vyhráli 6:0. Musím pogratulovat oběma našim brankářům, protože odvedli skvělou práci. Jen tak dál.
Ve srovnání s minulým týdnem byl vidět v naší hře posun vpřed a i když je stále co zlepšovat, tak bychom měli mít větší chuť se dobře připravit na našeho dalšího soupeře. Za týden v neděli jedeme do Prahy na Kovo.
Děkujeme za dnešní podporu našim fanouškům a budeme rádi za Vaši podporu minimálně při dalším domácím utkání, ale Praha není daleko!!! :-) Děkujeme.

Ohlasy k utkání