Úvod do jarní části se povedl. Mečouni přehráli pardubické Autosklo

V sobotu odpoledne otevřel plzeňský A-tým jarní část, ve které bude bojovat o co nejlepší umístění do play-off. První jarní duel se hokejbalistům ze západu Čech povedl. Porazili tabulkového souseda z Pardubic, kdy měli po celý zápas více ze hry a vstřelili hned dvě branky v oslabení.

18. kolo | sobota 2. 3. 2019 | 16:00

HBC Plzeň

4:2 2:1, 1:0, 1:1

HBC Pardubice

Branky a nahrávky: 7. Roušal (Vodrážka, Kavalír) SH, 14. Kunzmann (Vobruba, Švarc), 19. Kunzmann (Švarc), , 39. Hanuš SH – 8. Moravec L.(Ingršt), 45. Ingršt (Česák, Krejčí) PP.
Rozhodčí: Černý, Záhora. Vyloučení: 6:8 + Kubeš do konce utkání, Březina 10 min OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:2. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .
Kráčina (Návara) – Benedikt O. (C), Polívka, Vodrážka, Kastner, Kavalír, Hanuš, Šmucer, Ulč - Roušal, Benedikt J., Malý, Hurt, Pejchar, Valenta, Kunzmann, Švarc, Vobruba, Forejt, Majer, Lang.
Stárek (Bitnar) – Turyna, Česák, Březina, Staněk, Novotný, Ingršt, Moravec Š., Zajíček, Förstl, Kubeš, Hálek, Vlasák, Kohoutek, Moravec L., Krejčí, Bucek.

Zápas začal ve velkém tempu. Zejména na Plzeňanech byla vidět chuť do hry. Hned v úvodu si oba týmy vyzkoušely přesilovou hru. V obou případech ale byli úspěšnější mečouni. Ve vlastní početní výhodě hojně ostřelovali Stárka, při vlastním oslabení pak na soupeře vyrukovali aktivní hrou, kterou v premiérový gól po návratu přetavil Adam Roušal. Rychlonohý útočník se uvolnil na hranici kruhů a našel místo kolem Stárkovy lapačky.

Pardubičtí srovnali z ojedinělého protiútoku, když se Luboši Moravcovi podařilo skrýt střelu podél nohou obránce a míček po odrazu od tyče skončil za Kráčinou. To ze strany Autoskla ale bylo vše, žádná další střela na Kráčinu nešla. Plzeňané měli utkání v první třetině pevně v rukou a dařilo se jim po všech aspektech. Do vedení tým před první sirénou poslal Martin Kunzmann, který zakončil mezi betony pohlednou narážečku.

Domácí pokračovali v nastaveném trendu i ve druhé části. Pardubická obrana musela řešit několik ošemetných situací. Individuální akce střídaly pěkné souhry. Nejblíže gólu byl Pejchar, který nedokázal přehodit beton Stárka. Smutnit ale dlouho nemusel, protože v 19. minutě přidal přesnou střelou po buly svůj druhý gól Martin Kunzmann. Pardubičtí se po další inkasované brance mírně osmělili, Plzeňané ale pozorně bránili a neustále obraceli hru.

Spoustu práce měli po celou dobu duelu rozhodčí. Oba celky mohly dostatečně potrénovat přesilové hry. Situace nejvíce gradovala na konci druhé třetiny, kdy byl nejprve s osobním trestem za katr poslán Březina a chvíli po něm Kubeš rovnou do kabin, když nedovoleně zastavil Roušala, pro kterého zápas skončil.

Téměř celou pětiminutovou přesilovku si Plzeňané přenesli do třetí třetiny, během této pasáže hráli Plzeňané proti třem, Stárek ale držel naděje svého týmu. Po chvilce odehrané v plném počtu na obou stranách zas oslabení hráli mečouni. Během něj ale podruhé udeřili. Lukáš Hanuš uzmul balonek na červené čáře, uháněl sám na Stárka a předvedl precizní bekhendový blafák.

Závěr zápasu si mečouni hlídali. Pardubičtí hráli vabank, výpady po mantinelech ale obrana s pozorným Kráčinou vždy vyřešila. Autosklo přeci jen korigovalo stav, když při přesilovce, posílené o power-play dostal míček za brankovou čáru Matouš Ingršt, časomíra ovšem ukazovala 44:57 a domácí tento moment nemusel příliš mrzet.

Ohlasy k utkání