Mečouni nečekaně ztratili dva body s Rakovníkem

Překvapivý výsledek se v sobotu zrodil v Plzni, kde svěřenci trenéra Luďka Polívky zdatně potrápil poslední Rakovník. Středočeši ukořistili nakonec na západě Čech dva body, když uspěli v samostatných stříleních.

15. kolo | sobota 24. 11. 2018 | 16:00

HBC Plzeň

3:4ss 1:1, 2:2, 0:0 - 0:0

HBC Rakovník

Branky a nahrávky: 7. Malý (Švarc), 17. Kunzmann (Valenta, Gřonka), 26. Kunzmann (J. Benedikt, Benedikt) – 4. M. Tvarůžek (Sýkora ml., Martínek), 23. Pospíšil (Tvarůžek), 25. Gerlich (Kovařík, ml.), rozh. náj. Tvarůžek.
Rozhodčí: Gráca, Laczko. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 52. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.
Kráčina (Návara) – O. Benedikt (C), Kavalír, Pavlečka, Hanuš, Pokorný, Vodrážka, Kastner – Majer, J. Benedikt, Vobruba, Roušal, Švarc, Malý, Kunzmann, Gřonka, Valenta, Forejt, Drož, Lang.
Marek (Polakovič) – Cafourek (C), O. Tvarůžek, Pospíšil, Martínek – M. Tvarůžek, Schierl, Sýkora ml., Kovařík, Tlustý, Urban, Sunkovský, Stahl, Sýkora st., Gerlich.

Mečouni vstoupili do zápasu aktivně, paradoxně ale udeřilo na druhé straně. Z první útočné akce Rakovníka se prosadil pěknou střelou Martin Tvarůžek. Domácí odpověď byla ovšem velmi rychlá. Po vyhraném vhazování v útočném pásmu se opřel do balonku Ondřej Malý, jehož pokus skončil až za zády gólmana Marka. Domácí tým celkově působil útočnějším dojmem a nadále zaměstnával brankáře hostů.

Kouzlo brankáře Rakovníka prolomil po změně stran Martin Kunzmann, který se šikovně uvolnil od mantinelu a utajenou střelou překonal Marka. Hosté nicméně brzy našli odpověď v přesilové hře. Jan Pospíšil vyslal tvrdý projektil, jenž se zastavil až v síti. O chvíli později navíc byli už ve vedení. Rychlý rakovnický výpad zakončoval po pěkném pasu Leoš Gerlich.

Domácí tým ale dlouho nemusel bít na poplach. Pokus Jiřího Benedikta gólman marek neudržel a pohotový Martin Kunzmannbalonek dopravil mezi tři tyče. Následně mohl další obrat dokonat Drož, jehož blafák nicméně zlikvidoval strážce hostující svatyně. Na začátku třetí periody skončil sice míček za Markem, ale rozhodčí branku neuznali kvůli faulu na brankáře Rakovníka.

Následně opět neuspěl při své šanci Drož a činit se musel i Kráčina. Likvidovat musel samostatný únik Pospíšila a i slibnou možnost Sýkory staršího. Plzeňané naopak neúspěšně bušili do gólmana Marka a po vyrovnané základní části následovala prodloužení, v němž příliš zajímavých momentů k vidění nebylo. Pouze Švarc při přečíslení prudkou ránou nechal vyniknout Marka.

Samostatná střílení dlouhou nenabídla žádný gólový úspěch. Gólmani dlouho drželi své branky zavřené a až Martin Tvarůžek v páté sérii pěknou kličkou překonal gólmana Kráčinu. Bonusový bod zamířil proto do Rakovníka.

Ohlasy k utkání