Plzeň ukořistila v Ústí nad Labem jeden bod

Na bodový zisk z horké kladenské půdy navázali plzeňští hokejbalisté na severu Čech, kde získali ve vypjatém duelu plném vyloučených jeden bod poté, co soupeř bleskově udeřil v prodloužení. Mečounům aktuálně patří čtvrtá pozice v tabulce.

12. kolo | neděle 4. 11. 2018 | 13:00

Elba DDM Ústí nad Labem

3:2pr 1:0, 1:1, 0:1 - 1:0

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 12. Soukup (Bím), 20. Kváš, 46. Tomáš (Soukup, Kváš) – 18. Malý (Vodrážka), 39. Pejchar (Švarc, Krch).
Rozhodčí: Danylec, Zbořil. Vyloučení: 9:6, navíc Valenta (PLZ) 10 min. za nesportovní chování. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Banda (Rechtorik) – Bím, Baxa, Červinka, Čejka, Gottfried D., Grus, Haas, Haken, Kváš, Michajličenko, Poláček, Růžička, Sedláček, Smolík, Soukup, Tomáš, Vacek, Čermák, Dörner, Gottfried P.
Návara (Kráčina) – Kavalír, Vodrážka, Benedikt O., Polívka, Hanuš, Pokorný, Krch, Benedikt J., Vobruba, Roušal, Kejř, Malý, Majer, Pejchar, Valenta, Kunzmann, Švarc, Gřonka

Plzeňané vstoupili do zápasu od prvních sekund aktivně a hned zaměstnávali gólmana Bandu. V dobrých pozicích se objevili Polívka a Švarc, ovšem na domácího gólmana nenašli potřebný recept. Ústečtí kromě šance Vacka se příliš do útočení nepouštěli, ale nakonec dostali po dvou rychlých vyloučeních Plzně dvojnásobnou početní výhodu, kterou naplno zužitkovali. Obrovský závar v pásmu Západočechů rozpoutal střelou do tyče Lukáš Soukup, jenž se po chvilce opět dostal k balonku, a tentokrát už se nemýlil.

Po změně stran ale mečouni rychle vyrovnali. Ve hře čtyři na čtyři neudržel Banda lehké nahození Vodrážky a dobíhající Ondřej Malý měl před sebou už lehkou práci s doražením míčku do klece. O dvě minuty později byli nicméně opět na koni Ústečtí. Miloslav Kváš vypálil od modré čáry a jeho rána s přispěním tyče skončila za Návarou. V samotném závěru třetiny domácí Baxa na poslední chvíli odklízel balonek z brankové čáry. Unikající Soukup na druhé straně naopak nevyzrál na Návaru.

Stejná situace se opakovala i po pauze. i tentokrát Lukáš Soukup své sólo nedovedl do zdárného konce, jelikož mu utekl míček. Hrála se celkově otevřená partie a o zajímavé momenty nebyla nouze. Gólově udeřit se ale povedlo svěřencům trenéra Luďka Polívky. V přesilovce se od horní tyče odrazil balonek přesně k Danielu Pejcharovi, který překonal z blízkosti Bandu.

Ústečtí se snažili urvat zápas na svoji stranu, ovšem v poslední minutě řádné hrací doby Kváše vychytal skvělým zákrokem Návara, jehož při ještě další příležitosti soupeře zachránila v samotném závěru branková konstrukce. Domácí si do prodloužení přenesli výhodu přesilové hry, kterou po deseti vteřinách zužitkovali. Po Soukupově nabídce z blízkosti pálil nekompromisně pod horní tyč Jiří Tomáš, jehož trefa rozhodla o vítězství Elby.

Ohlasy k utkání