Plzeň nasázela Karviné bůra a opět zvítězila

Úspěšný start do sezony má za sebou A tým mečounů, který potvrdil tři body proti Ústí i v nedělním duelu proti Karviné. Nováčka soutěže srazili góly ve druhé třetině, přesto Slezané nedali kůži lacino a potrápili je.

11. kolo | neděle 2. 9. 2018 | 11:00

HBC Plzeň

5:2 3:1, 2:1, 0:0

HbK Karviná

Branky a nahrávky: 11. Valenta (Majer, O. Benedikt), 13. Pokorný (Kejř, O. Benedikt), 15. Krch (Kavalír, Pejchar), 20. Malý (O. Benedikt, Ulč), 26. Valenta (O. Benedikt, Ulč) – 15. Pacas (Diviš), 16. Konečný.
Rozhodčí: . Vyloučení: 3:7, navíc Pauer (PLZ) 10 minut osobní trest za vražení na hrazení. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 33:18. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2.
Kráčina (Návara) – O. Benedikt, Hanuš, Vodrážka, Kavalír, O. Kejř, Pokorný, Kastner, Šmucer – Majer, Ulč, Valenta – Krch, Švarc, Malý – Vobruba, J. Benedikt, Pauer – Drož, Pejchar, Forejt.
Smolka (Mokrý) – Pilch, Zaremba, Liboska, Sladký, Rejthar, Konečný, Vosyka, Gengel, Pořízek, Rosůlek, Pacas, Diviš, Řehůřek, Farský, Kubica.

Plzeňané začali zápas lépe a od začátku byli aktivní před brankářem Smolkou. Dlouho se čekalo na vážnější šanci, nic na tom nezměnila ani přesilovka hostů. První gól viděli diváci v jedenácté minutě, když si na brankovišti nejlépe počínal Stanislav Valenta. Nedlouho po něm se radoval také David Pokorný, jehož střelu od modré si za záda vlastního gólmana ztečoval jeden z obránců Karviné. Když na rozdíl tří branek zvyšoval v čase 14:40 dělovkou v přesilovce Martin Krch, zdálo se, že si mečouni bez problémů dokráčí pro tři body.

Opak byl pravdou. Mečouni lacině pojali konec první třetiny a míček k bližší tyči uklidil spolu se sirénou Lukáš Pacas. Kuriózní momenty v hale nekončily. Hned po úvodním vhazování druhé třetiny pak Kráčinu překvapil Martin Konečný. Během pěti sekund tak domácí ztratily cenný náskok. Karviná byla polita živou vodou a Kráčina musel řešit několik ošemetných situací. Klid Plzeňanům vrátil využitou přesilovkou Ondřej Malý, který si našel odražený míček od plexiskla a uklidil jej za Smolkova záda. Oba gólmani byli neustále v permanenci, Smolku po střele Švarce zachránilo břevno. Na další dorážku Stanislava Valenty však byl krátký. Pro útočníka s číslem 10 to tak byl druhý úspěšný zásah, a to běžele teprve 26. minuta.

Ve třetí třetině si mečouni vypracovali šance především v přesilových hrách. Smolka ale držel svůj tým. Jinak se domácí snažili hrát především ze zajištěné obrany. Ne vždy se to podařilo a Kráčina musel řešit například nebezpečné přečíslení či dorážku Diviše z bezprostřední blízkosti. Na druhé straně orazítkoval břevno Jiří Benedikt. Branka ovšem z žádné šance nepadla a Plzeňané ani napodruhé v domácím prostředí neztratili body.

Ohlasy k utkání