Mečouni vyloupili první Kladno a odvezli si dva body

Srdnatý výkon předvedli v sobotu hokejbalisté Plzně. Svěřenci trenéra Luďka Polívky zavítali na hřiště silného Kladna a po tuhém boji dovedli duel až do samostatných stříleních, v nichž jim vystřelil bonusový bod Jiří Kavalír.

10. kolo | sobota 20. 10. 2018 | 15:00

HBC ALPIQ Kladno

1:2ss 0:0, 1:1, 0:0 - 0:0

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 28. Špaček (Procházka, Haisman) – 23. Vobruba (Krch, Pejchar), rozh. náj. Kavalír.
Rozhodčí: . Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 132. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Jirotka (Kejmar) – Hrabár, Haisman, Šícha, Dědič, Novák, Soukup – Procházka, Hnízdil, Špaček, Pražák, Eitler, Schnaubelt, Prokop, Kohout, Barnošák, Důras
Návara (Kráčina) – Kavalír, Vodrážka, O. Benedikt, Hanuš, Polívka, Kastner, Šmucer, Pokorný – Krch, Pejchar, Vobruba, Malý, J. Benedikt, Kejř, Lang, Drož, Valenta, Gřonka, Majer

Mečouni od prvních minut zápasu se snažili poctivě bránit svojí půlku hřiště a čekat na případné chyby v obraně Kladna. Domácí tým naopak od úvodu pálil ze všech možných pozic a plzeňský gólman Návara se opravdu nenudil. Nejhůře brankáři Západočechů bylo po deseti minutách hry. Při závaru před jeho svatyní Barnošák s Kohoutem chtěli přehodit balonek za jeho záda, ovšem na ležícího Návaru si nepřišli.

Jinak ale Středočechy hostující tým do větších šancí nepouštěl. Sami Plzeňané navíc po změně stran udeřili. Martin Krch zatáhl míček do pásma, našel připraveného Jakuba Vobrubu, jenž propálil brankáře Jirotku. Alpiq o to více ještě zvýšil své střelecké úsilí, za což byl odměněn. Jiří Benedikt byl sice už zpět z trestné lavice, ovšem Martin Špaček se hezky uvolnil v prostoru mezi kruhy a následně překonal Návaru.

O dění na hřišti skvěle vypovídá poměr střel po druhé třetině, který činil 31:7 ve prospěch Kladenských. Hostující mužstvo přesto nadále pevně drželo svůj obranný val a ve třetí části už nedovolilo soupeři, aby se dostal do dalších vyložených šancí. Na řadu proto přišlo prodloužení, v němž hosté přečkali oslabení po vyloučení Kavalíra a dovedli duel až do samostatných stříleních.

Zde se jako jediný úspěšný exekutor ukázal právě obránce Jiří Kavalír, který povedenou kličkou našel recept na gólmana Jirotku. Brankář Návara naopak zavřel svoji klec a nepustil za svá záda další míček.

Ohlasy k utkání