Špatný vstup proti Hradci Králové už mečouni nenapravili

Během tří minut prohrávali hokejbalisté Plzně již 0:2 s Hradcem Králové. Po nevedeném vstupu se snažili dotáhnout manko na svého soupeře, ale Východočeši byli vždy o krok před týmem z Košutky až do závěrečného hvizdu.

9. kolo | sobota 13. 10. 2018 | 16:00

HBC Plzeň

3:4 1:3, 0:0, 2:1

HBC Hradec Králové 1988

Branky a nahrávky: 9. J. Benedikt (Ulč, Malý), 34. Kejř (Krch), 44. Pejchar (Valenta, Kejř) – 2. Lux (Šimůnek, Běloušek), 3. Šimůnek (Fanderlík), 11. Doležal, 41. Černý (Tesař, Běloušek).
Rozhodčí: Prudík, Zbořil. Vyloučení: 4:8, navíc Mitra, Šimek (oba HKR) 10 min. za nesportovní chování. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 41. Střely na branku: 36:22. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4.
Kráčina (od 11. Návara) – O. Benedikt, Kavalír, Kejř, Kastner, Vodrážka, Hanuš, Polívka, Pokorný – Malý, J. Benedikt, Pejchar – Gřonka, Kunzmann, Vobruba – Krch, Valenta, Ulč – Švarc, Majer, Forejt
Brykner (Vaněk) – Hrabica, Jiřík, Doležal, Fanderlík, Klust, Šimek, Hrubý – Černý, Mitra, Tesař – Novotný, Šimůnek, O. Lux – Běloušek, Šedivý.

Úvod z říše hrůz prožili v sobotu hokejbalisté Plzně, když po třech minutách hry prohrávali s Hradcem Králové o dvě branky. První trefu hostů obstaral zcela nehlídaný Ondřej Lux, jenž po přihrávce ze středu z první propálil Kráčinu. Za malou chvíli se obdobná situace opakovala. Tentokrát střílel přesně Josef Šimůnek z mezikruží.

Následovala navíc přesilovka pro Hradec, ovšem domácí tým se v poklidu ubránil a následně ze stejné situace o něco později udeřil. V početní výhodě Jiří Benedikt nic nevymýšlel a od levého mantinelu propálil dělovkou Bryknera. Po snížení ale přišel další šok pro mečouny. Jan Doležal od červené čáry plácl do balonku, který překvapení všech přítomných skončil až za Kráčinou.

To byl poslední moment pro plzeňského gólmana, kterého nahradil Jiří Návara. Hradečtí ihned zdatně prověřili druhého brankáře Západočechů, když nějakou dobu obléhali jeho klec. Po pauze domácí vlétli na protivníka, ale Ondřej Kejř dvakrát nezvládl na brankovišti obalamutit Bryknera. Tlak Plzně se ještě zvýšil při dvojnásobné přesilovce, ovšem mečouni celkově s přesilovkami nakládali bídně vzhledem k jejich počtu.

Ve vyložené šanci selhal Ondřej Benedikt, který netrefil prázdnou branku. Hosté přečkali i další situaci 5 proti 3, jež byla v kratším časovém provedení. začátek třetí části načal parádním zákrokem Návara, poté naopak udeřilo na druhé straně. Ondřej Kejř zkusil štěstí bekhendem a jeho nečekaný pokus překvapil Bryknera. Hosté ovšem znovu odskočili na pohodlnější rozdíl. V přesilovce sice Návara dvakrát spektakulárně zasáhl, proti třetí dorážce Daniela Černého neměl nárok.

Západočeši se trápili, čtvrtý gól je výrazně vykolejil a nechybělo mnoho, aby po strašidelné minele Kavalíra bylo již po utkání. Domácí přesto zkusili hru bez gólmana a vykřesali jiskřičku naděje. Po hezké akci pálil přesně a tvrdě z pravého kruhu Daniel Pejchar. Duel mohl nakonec skončit smírně, nicméně obrovskou příležitost Jiřího Benedikta zlikvidoval, ani neví doteď jak, na brankové čáře gólman Brykner. Všechny body zamířily proto Hradce

Ohlasy k utkání