Rovněž prodloužení v Letohradu pro mečouny neskončilo ziskem bonusového bodu

Východočeský víkend zakončili Plzeňané v podhůří Orlických hor. V Letohradu čelili místním Jelenům. Zápas během 45 minut nenašel vítěze, ba ani střelce. Bezgólový duel tak dospěl do prodloužení, kde chybu Plzně potrestal mladík Faltus.

8. kolo | neděle 7. 10. 2018 | 11:00

SK Hokejbal Letohrad

1:0pr 0:0, 0:0, 0:0 - 1:0

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 48. Faltus (Halbrštát, Krejsa).
Rozhodčí: . Vyloučení: 4:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: 31:23. Průběh utkání: 1:0p.
Novák (Šimara) – Krejsa, Lux F., Hejtmánek J., Anýž, Teplý, Adamec, Lajčiak, Halbrštát, Lux J., Macháček, Hejtmánek D., Havlík, Cvejn, Věchet, Faltus, Levý, Fajfr.
Kráčina (Návara) – Kavalír, Vodrážka, Benedikt O., Polívka, Hanuš, Pokorný, Šmucer, Kunzmann, Benedikt J., Vobruba, Krch, Ulč, Velenta, Roušal, Švarc, Malý, Majer, Gřonka, Drož.

Zápas začal zostra. První dvě střídání Letohrad ostřeloval Kráčinu. Na plzeňské straně zahrozil Roušal, který trefil tyč. Chvilku po něm se tváří v tvář Novákovi zjevil Jiří Benedikt, bekhendem neuspěl. Diváci sledovali vcelku pohledný zápas. Brankáři na obou stranách měli o práci postaráno. V první třetině se do zápisu ovšem uvedlo pouze jedno vyloučení na plzeňské straně. Mečouni ovšem oslabení příkladně ubránili.

Na začátku druhé třetiny si pak přesilovou hru vyzkoušeli také Plzeňané, rovněž byli neúspěšní. Hra poté byla rozhárána právě několika vyloučeními. Letohradští v jedné přesilovce mečounům pořádně zatopili. Lajčiak se natahoval před brankou po volném míčku, vstřelit branku se mu však nepodařilo. Na Kráčinu létaly také nebezpečné projektily od modré čáry. Stejným situacím čelil brankář Novák proti střelám Ondřeje Benedikta. Ani plzeňský kapitán ovšem neotevřel skóre.

Hra nahoru – dolu pokračovala také ve třetí třetině. Na každou šanci soupeře měly týmy v mžiku připravenou odpověď. Jak domácí Novák, tak hostující Kráčina si ale poradili se všemi střelami svých protivníků. Letohrad nejvíce zahrozil v samotném závěru, kdy za katr putoval po útočném faulu Valenta. Nebezpečná teč Halbrštáta ani střela Faltuse ale gólem neskončili.

Sedmnáctiletý Filip Faltus si na svůj okamžik musel počkat až do prodloužení. Po chybě Plzeňanů, kteří si při návratu do obranného pásma špatně přebrali letohradské hráče, se balonek dostal k domácímu forwardovi, který střelou z první na bližší tyč nedal Kráčinovi příliš šancí zasáhnout. Ani druhé prodloužení o víkendu tak pro Plzeň neznamenalo zisk bonusového bodu.

Ohlasy k utkání