Mečouni prohráli na Kertu a poprvé v sezóně jsou bez bodu

Na svatého Václava sehrálo plzeňské Áčko duel na hřišti úřadujícího šampióna. V zápase hrály velkou roli nerovnovážné situace, ve kterých padlo hned pět ze sedmi branek v utkání. Na Kert Park nakonec nestačily ani dvě trefy Martina Krcha, domácím se povedlo o jeden gól uhájit svoji tvrz.

6. kolo | pátek 28. 9. 2018 | 14:00

HC Kert Park Praha

4:3 2:2, 1:0, 1:1

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 2. Blaško (Fejfar) SH , 8. Danko (Čejka, Dejneka), 27. Zvonek (Fejfar, Kruček) PP, 36. Šlehofer (Zvonek, Fejfar) PP – 3. Krch (Hanuš, Gřonka), 10. Valenta (Pokorný, Ulč), 39. Krch (Kavalír, Gřonka) PP.
Rozhodčí: Škrobák, Kettner. Vyloučení: . Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3.
Mikl (Šach) – Suda, Blaško, Bureš, Dejneka, Markytán, Plzák, Čejka, Danko, Fejfar, Kruček J., Kaucký, Kovárník, Šlehofer, Wróbel, Zvonek.
Kváčina (Návara) – Benedikt, Hanuš, Kastner, Kavalír, Kastner, Kejř, Pokorný, Polívka - Majer, Ulč, Valenta, Vobruba, Švarc, Malý, Krch, Pejchar, Gřonka, Kunzmann, Drož, Forejt, Lang.

Plzeňanům se hned v úvodu naskytla možnost přesilové hry. V ní paradoxně jako první udeřili domácí. Po čistě vyhraném vhazování poslal míček na branku Jan Blaško a ten si přes hradbu těl před Kráčinou našel cestu až do branky. Za minutu a třináct sekund bylo srovnáno. Pokračující přesilovku zužitkoval Martin Krch svoji typickou dělovkou zpoza modré. Hra byla poté vcelku nerovnaná. Mečouni hrozili z rychlých protiútoků, sami ale měli často problém s přechodem červené čáry, z čehož pramenil druhý gól Kert Parku.

Po chybě Malého se míček dostal na hůl osamoceného Petra Danka, který měl před Kráčinu dostatek času zakončit a i přes velkou snahu plzeňského gólmana se mu nakonec povedlo procpat balonek za brankovou čáru. Ani tentokrát ale Pražané dlouho nevedli. Na konci osmé minuty Ulč ustál osobní souboj, posunul míček na Pokorného, jehož pokus tečoval za Miklova záda aktivní Stanislav Valenta. Za stavu 2:2 měly oba týmy slibné příležitosti. Wróbel a po něm Kunzmann na druhé straně obdrželi míček do běhu a zakončovali z bezprostřední blízkosti. Brankáři ovšem nepovolili další změnu skóre.

Diváci na Lužinách sledovali poměrně vyrovnanou bitvu. Kert Park více držel míček na svých holích, do slibných příležitostí se ovšem nedostával. Ani mečouni si nevytvářeli příliš šancí. Problémem Plzně bylo upuštění od disciplinované hry z první poloviny duelu. V jedné z přesilovek se domácí prosadili, když dorážející Dalimil Zvonek nadvakrát došťouchal míček přes ležícího Kráčinu. Před třetí třetinou tak Plzeň měla jednobrankové manko.

Kouč Polívka zredukoval do třetí části sestavu na tři formace. Mečouni se ovšem ne a ne chytnout. Problémem pro hosty se stalo opět vyloučení. Kastner nedovoleně atakoval jednoho z domácích a v signalizované výhodě se ještě provinil vysokou holí. Kert tak měl možnost čtyřminutové přesilovky. Tu ovšem zkrátil zásah Václava Šlehofera, který Kráčinu propálil z vrcholu staženého přesilovkového vzorce. Plzeňané tu ovšem opět byli s rychlou odpovědí. Martin Krch rovněž využil přesilovku z prakticky totožné situace, jako při jeho prvním gólu v zápase a zapsal již osmou trefu v ročníku. Do konce duelu měli oba týmy možnost další početní výhody. Skóre se ale již neměnilo. Domácí si pohlídali závěrečnou minutu hry a Plzeňané tak po šesti duelech nezískali bod.

Ohlasy k utkání