Mečouni na úvod přetlačili ústeckou Elbu

Ostrý start do nové sezony zvládli hokejbalisté Plzně na jedničku. V úvodním utkání proti Ústí nad Labem po tuhém boji o gól porazili svého protivníka a připsali si na své konto první tři body. Na dlouhé oslavy to ovšem nebude, už v neděli dopoledne je čeká Karviná.

1. kolo | sobota 1. 9. 2018 | 16:00

HBC Plzeň

3:2 2:1, 0:1, 1:0

Elba DDM Ústí nad Labem

Branky a nahrávky: 11. J. Benedikt (Kejř), 14. Pokorný (Kejř), 35. Hanuš (O. Benedikt, Krch) – 1. Soukup, 19. Kváš (Smolík, Štěpánek).
Rozhodčí: Pečený, Šulo. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 32:24. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Kráčina (Návara) – O. Benedikt, Hanuš, Vodrážka, Kavalír, O. Kejř, Pokorný, Kastner, Šmucer – Majer, Ulč, Valenta – Krch, Švarc, Malý – Vobruba, J. Benedikt, Pauer – Kunzmann, Pejchar, Forejt.
Banda (Sobotka) – Haas, Haken, Kváš, Poláček, Sedláček, Smolík – Balcar, Bím, Červinka – Gottfried, Grus, Soukup – Štěpánek, Tomáš. Vacek – Rop.

Hodně nešťastný úvod duelu zastihl plzeňské mečouny v prvním mistrovském utkání. Po půl minutě hry Lukáš Hanuš ztratil na půlce balonek, zmocnil se ho obratně Lukáš Soukup, který z úniku prostřelil gólmana Kráčinu. Následně ještě museli domácí čelit dvěma oslabením, v nichž ovšem nedopustili, aby soupeř odskočil na větší rozdíl. Postupem času se Plzeňané dostali více do hry a vyrovnali po prudké ráně Jiřího Benedikta.

Elbě dělalo vysoké napadání mečounů velké potíže a těžce zakládala své akce. V obraně navíc vznikala i okénka, čehož využil plzeňský bek David Pokorný, který zůstal zcela sám mezi kruhu a i když mu střela příliš nesedla, propadla za záda brankáře Bandy. Po pauze nicméně Ústečtí dostali k dispozici dvojnásobnou převahu, s níž gólově naložili. Miloslav Kváš dlouho přemýšlel, co udělá, až náhle zpoza pravého kruhu rychlou střelou zápěstím vymetl šibenici.

Mečouni přidali, ale naráželi na gólmana Bandu, při němž stálo i štěstí, když po závaru nevěděl, kde má balonek, který nakonec vyplaval těsně vedle jeho svatyně. Na druhé straně naopak těsně před koncem druhé části v gólové pozici selhal Štěpánek, jemuž nesedl míček ideálně na hůl. Rozuzlení utkání přinesla až třetí perioda. V početní výhodě oslovil Ondřej Benedikt před brankou volného Lukáše Hanuše, jenž se štěstím propasoval míček za Bandova záda.

V závěru zápasu se Ústí snažilo útočit, ale Plzeňané si těsné vedení v klidu hlídali a kromě několika šermovaček v jejich pásmu nemusel Kráčina řešit vážnější problém.

Ohlasy k utkání