20. kolo | čtvrtek 29. 3. 2018 | 17:00

TGB Swietelsky Pedagog České Budějovice

0:3 0:2, 0:1, 0:0

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 3:05 Reiser, 11:41 Deja, 18:21 Chramosta.
Rozhodčí: Mikl, Daněk. Vyloučení: 4:5. Využití: . V oslabení: . Diváci: 35. Střely na branku: 13:26. Průběh utkání: 0:3.
Bauš (Tomášek) - Kadlec, Kovařík, Krajánek, Procházka - Chudomel, Daněk, Mazanec, Havelka, Stankey, Zelenka
Kojzar - Holeček, Fiala, Pecka, Chramosta, Horažďovský - Galla, Reiser, Svoboda, Bouší, Miksan, Klasna, Deja, Hanuš, Jindra, Blažekovičová
Sedmé jarní utkání = sedmé vítězství. Jednoduchý zápas? Rozhodně ne!!! Domácí tým Českých Budějovic prokazoval celé utkání, že mu čtvrtá příčka v tabulce naší skupiny patří právem. Vyhráli jsme určitě zaslouženě, protože jsme byli lepším týmem, ale domácí nám byli zdatným soupeřem.
Brankový účet načal jako správný kapitán na začátku 4.minuty Marek Reiser, který se dostal k odraženému míčku a spolehlivě zavěsil. V této fázi utkání se hrálo převážně před brankou domácích. V 9. minutě byl poprvé vyloučen Jakub Holeček. Oslabení jsme přestáli a minutu poté využil nepřesnost v rozehrávce domácích pohotovou střelou Matěj Deja. Stav 2:0 v náš prospěch už vydržel do konce první třetiny. Naši převahu dokládá i poměr střel 3:16.
Druhá třetina byla trochu jiná. Začalo se více faulovat a celkem šest vyloučení (3:3) mělo vliv na dění na hřišti. Z našeho pohledu byla velice pozitivní hra v oslabení, kdy se nám několikrát podařilo dostat do rychlého brejku. I přesilové hry byly sehrané velmi dobře, ale gólem skončilo jen nahození před branku domácích od Tomáše Chramosty plném počtu hráčů na hřišti. Pro domácí to byl smolný gól, ale byl jen vyústěním naší kvalitní a nátlakové hry.
Ve třetí třetině se zápas v podstatě jen dohrával a poměr střel 1:2 to jen dokládá. Domácí se sice snažili s výsledkem ještě něco udělat, ale naše obrana s Liborem Kojzarem v brance opět fungovala na jedničku a domácí tým jsme do šancí nepouštěli. Měli jsme více ze hry, ale ke střelám jsme se už příliš nedostávali.
Každopádně se nám povedl další venkovní zápas bez obdržené branky a díky tomu si odvážíme tři cenné body do celkové tabulky.
V dalším zápase přivítáme doma tým Dobřan a tak se dá očekávat další těžké utkání s tradičním soupeřem.
Přejeme všem našim příznivcům hezké Velikonoce.

Ohlasy k utkání