19. kolo | neděle 25. 3. 2018 | 14:00

HBC Plzeň

3:0 3:0, 0:0, 0:0

SK Suchdol nad Lužnicí

Branky a nahrávky: 5:17 Svoboda (Galla), 8:53 Poláček (Holeček, Reiser) PP, 10:40 Miksan (Poláček).
Rozhodčí: Musil, Daněk. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: . Diváci: 54. Střely na branku: 23:33. Průběh utkání: 3:0.
Kojzar (Štípková) - Holeček, Fiala, Pecka, Chramosta, Horažďovský - Galla, Reiser, Svoboda, Poláček, Klasna, Miksan, Bouší, Hanuš, Zíka
Jiráčková (Neruda) - Apfelthaler, Laurinc, Hnyk Š - Hnyk M. , Braun, Konopa, Pavlík J. Pavlík M., Lexa
Jarní jízda pokračuje! Jednalo se ale bezesporu o nejtěžší jarní utkání, které mělo vše, jak se sluší na souboj prvního a druhého týmu tabulky. Jsem zatím jediní, kterým se v naší skupině podařilo vzít body vedoucímu Suchdolu nad Lužnicí a po dnešním vítězství už máme s tímto soupeřem aktivní bilanci!
O výsledku utkání rozhodla první třetina ve které nejdříve skóroval Jára Svoboda po geniální přihrávce Michala Gally. Tato branka ale byla jen vyústěním našeho dobrého vstupu do zápasu. Byli jsme aktivnější a nebezpečnější a z našeho tlaku přišlo i první vyloučení hostů v 9.minutě. Z přesilové hry nám stačilo 25 vteřin a už to bylo 2:0 po přesné střele Romana Poláčka u které asistovali Jakub Holeček a Marek Reiser. Celý tým aktivně útočil a obětavě bránil a když v 11.minutě utekl do brejku Roman Poláček, tak se k odraženému míčku dostal Honza Miksan a bylo to 3:0!!! A to ještě Tomáš Chramosta trefil tyčku.
Rozhodnuto o osudu utkání? Ani omylem! Hostům jsme na konci první třetiny nabídli dvouminutovou přesilovku 5:3, která pokračovala i na začátku 2.třetiny, ale hosté ani z vyložených pozic neskórovali a to nejen z důvodu obětavosti bránících hráčů, ale samozřejmě i díky skvělým zákrokům Libora Kojzara v brance. Jeho klid v brance dával všem hráčům jistotu. Měl v tomto zápase díky sázce s trenérem brankářů o motivaci více a pro svou vychytanou nulu dělal maximum, ale nedokázal by to bez spoluhráčů, kteří minimálně dvakrát zblokovali dorážku odražené střely do odkryté branky. Zkrátka kolektivní výkon od všech, který pomohl porazit lídra naší skupiny.
Druhá a třetí třetina přinášela šance na obou stranách. Těžké chvilky přinášela naše oslabení, ale naší aktivní hrou dopředu jsme si ve třetí třetině vynutili hned tři přesilové hry v náš prospěch. Skórovat se nám už nepovedlo, ale to vzhledem k stavu na světelné tabuli vůbec nevadilo.
Děkujeme opět našim skvělým fanouškům za jejich podporu. Už ve čtvrtek nás ale čeká zápas v Českých Budějovicích, kde bude potřeba potvrdit dnešní vítězství.

Ohlasy k utkání