18. kolo | sobota 17. 3. 2018 | 13:00

TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec

0:5 0:1, 0:3, 0:1

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 11:21 Svoboda (Reiser, Galla), 24:19 Galla (Svoboda, Fiala), 25:33 Fiala (Holeček, Chramosta) PP, 27:28 Svoboda (Chramosta), 33:10 Fiala (Galla, Svoboda). Rozhodčí: Vokurka, Daněk. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: . Diváci: 7. Střely na branku: 11:67. Průběh utkání: 0:5.
Kvapil - Duba, Slabý, Drachovský V. - Loukota, Hronza, Ryšlavý, Krejzar, Švábirt
Štípková - Holeček, Fiala, Pecka, Pavlík, Chramosta - Galla, Reiser, Svoboda, Poláček, Klasna, Miksan, Hanuš, Jindra
Zažili jsme další zimní zápas a opět vítězný. Jeli jsme sice na půdu posledního týmu tabulky, ale v daném počasí jsme si nemohli být před zápasem ničím jistí. Také míček připomínající ledovou kouli nebylo vždy lehké zkrotit. Možná i proto se nám v první třetině podařilo skórovat pouze jednou. Byl to ovšem jednoznačně nejhezčí gól sobotního zápasu na kterém se podílel kompletní první útok a do prázdné branky zakončoval Jára Svoboda. Na našich hráčích byla vidět chuť hrát a soupeř se na delší chvilku usadil v našem obranném pásmu jen na konci 1. třetiny při přesilovce 5:3. V této chvíli nás podržela naše brankářka Tereza Štípková.
Druhá třetina začala končící přesilovkou domácích 5:3 a pokračující 5:4, ale s nimi si naše obrana poradila bez větších problémů. Naše převaha byla místy drtivá a soupeř se prakticky nedostával za polovinu hřiště. Ve druhé třetině se nám podařilo vstřelit tři branky od 25. do 28. minuty a bylo o osudu utkání rozhodnuto. Nejprve se trefil Michal Galla, následně při přesilové hře Jirka Fiala a skvělé 4. minuty uzavřel svým druhým gólem Jára Svoboda. Třetí třetina byla stejná s předchozími. Kontrolovali jsme hru a ostřelovali branku domácích. Ve 33. minutě přidal svůj druhý gól Jirka Fiala a uzavřel účet zápasu.
Je opět nutné ocenit hru celého týmu a vychytanou nulu Terezy Štípkové pro kterou to v mrazivém počasí nebylo vůbec jednoduché utkání. Sice trochu pochybujeme o v zápise uváděném poměru střel 11:67 v náš prospěch, ale jinak plně odráží poměr sil na hřišti. Případně se zeptejte našich věrných fanoušků, kteří opět vážili dlouhou cestu na naše utkání. Děkujeme za podporu.

Ohlasy k utkání