3. kolo | neděle 24. 9. 2017 | 14:00

HBC Plzeň

4:2 1:0, 2:1, 1:1

HBC Prachatice

Branky a nahrávky: 1:16 Klasna (Miksan, Svoboda), 16:02 Galla (Bouší), 19:23 Galla (Poláček), 36:14 Bouší (Poláček, Reiser) - 25:33 Štěpánek (Šilhán), 35:39 Hudeck. Rozhodčí: Jonák, Soukup. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: . Diváci: 65. Střely na branku: 31:19. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.
Kojzar, Štípková - Holeček, Reiser, Chramosta, Pecka - Poláček, Klasna, Bouší, Svoboda, Miksan, Galla, Deja, Blažekovičová, Radová, Hanuš
Dudla - Hudeck, Keresteš, Šilhán, Mašek - Štětina, Veselý, Binka, Čertík, Štěpánek, Sedláček, Pegley
První domácí zápas jsme začali velmi dobře. Byli jsme aktivní, dobře jsme kombinovali a vytvářeli si střelecké příležitosti. První gól vstřelil náš druhý útok hned při prvním střídání ve 2.minutě. Bylo to po pohledné kombinaci celého útoku a mezi kruhy zakončoval osamocený Filip Klasna. Celá první třetina byla v naší režii, ale další gól se nám zatím vsítit nedařilo. Druhá třetina začala podobně jako první. Tentokrát se během svého prvního střídání trefil Michal Galla. Za další 3 minuty se Michal Galla trefil podruhé, tentokrát po pěkné přihrávce Romana Poláčka. Náš tým hrál v pohodě. To se ale změnilo po využité přesilovce soupeře ve 26.minutě. Následujících 10 minut bylo z našeho pohledu nejhorší částí zápasu, kdy se nedařilo podržet míček a vázla souhra. Ve třetí třetině totiž soupeř ve 36.minutě po nahození na branku a teči naší obrany k překvapení všech skončil v naší síti. Náš oddechový čas, ale vše změnil. Z následného střádání dal Standa Bouší uklidňující gól a od této chvíle jsem už na hřišti opět dominovali a soupeře k ničemu nepouštěli. V posledních vteřinách jsme ještě měli šanci vstřelit branku při soupeřově hře bez brankáře, ale to už nevadilo. První domácí zápas skončil naším vítězstvím.

Sice se nám nepodařilo využít žádnou z pěti přesilových her, ale herně už bylo jejich sehrání daleko lepší než v předchozích zápasech. Dalším velice pozitivním prvkem v dnešním zápase byla schopnost našeho týmu zvednout se z herního útlumu a vrátit se k naší hře.

V dalším kole nás čeká nejdelší cesta. Jedeme do Jindřichova Hradce.

Ohlasy k utkání