Plzeň má za sebou zápas hrůzy, když od Letohradu inkasovala hned šest branek

Vyhlídky na posun tabulkou vzhůru vzaly za své šeredným způsobem. Mečouni v domácím prostředí nestačili na aktivně hrající Letohrad, který si domů odváží tři body po výsledku 2:6. Hned polovinu branek vstřelili Jeleni v přesilové hře.

18. kolo | sobota 7. 4. 2018 | 16:00

HBC Plzeň

2:6 1:2, 1:2, 0:2

SK Hokejbal Letohrad

Branky a nahrávky: 13. Pejchar (Gřonka, Valenta), 26. Pauer (Polívka V.) – 6. Král (Halbrštát, Vychytil), 15. Košťál (Věchet), 21. Král (Halbrštát), 23. Halbrštát (Lux), 40. Věchet (Krejsa, Lajčiak), 44. Král (Lajčiak).
Rozhodčí: Danylec, Šulo. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 30:18. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:6.
Návara (od 16. Kráčina) – Kavalír, Kastner, Vodrážka, Pokorný, Holý, Vágner, Šmucer – Gřonka, Pejchar, Valenta, Kunzmann, Švarc, Malý, Polívka E., Benedikt, Pauer, Krch, Forejt, Polívka V.
Šimara (Šupík) – Vychytil, Hejtmánek, Krejsa, Lajčiak, Teplý, Adamec, Anýž, Cvejn, Věchet, Faltus, Halbrštát, Král, Lux O., Lux J., Košťál.

V plzeňské sestavě se objevily (staro)nové akvizice. Václav Polívka a Jan Holý. Ze střídačky sledovali brzkou přesilovku svého týmu, kterou ale letohradští hokejbalisté aktivním pohybem ubránili. Domácí brzy nato špatně střídali a Jeleni svoji početní výhodu zužitkovali. Hru přenesli na Zdeňka Krále, který jedovkou nad rameno z pravého kruhu nedal Návarovi šanci. Právě Král byl na hřišti hodně cítit a na pravém křídle zlobil plzeňskou obranu. Hosté mohli navýšit své vedení, Lajčiak střelou bez přípravy trefil tyč, a tak přišlo vyrovnání. Daniel Pejchar zůstal sám mezi kruhy a zachoval klid v zakončení. V dalším střídání byl ale vyloučen Pokorný a Letohrad využil i druhou přesilovku. Návara si vybral slabší moment, když propustil Košťálův z úhlu a do kabin Plzeňané šli za nepříznivého stavu.

Do druhé třetiny nastoupil brankář Kráčina. Který na začátku prostřední patnáctiminutovky musel se svými spoluhráči čelit soupeřově zkrácené přesilovce 5 na 3. Plzeň se ubránila, a to i ve čtyřech, když Hejtmánek v obří šanci trefil jen Kráčinův beton. Nemusel ovšem dlouho smutnit, jelikož minutu poté podruhé v zápase rozvlnil síť Zdeněk Král a opět ze své oblíbené pozice z pravého kruhu. Hosté byli při chuti a na konci 23. minuty přidali čtvrtou branku, z bezprostřední blízkosti se prosadil nehlídaný David Halbrštát a s Plzní to vypadalo bledě.

V tento moment si domácí střídačka vybrala oddechový čas, po kterém mečouni zvýšili aktivitu. Plzeňané rozjížděli útok za útokem a Letohrad se zatáhl. Pramenil z toho gól Jaroslava Pauera, který Šimaru překonal svižnou přízemní střelou. To ale bylo vše, neboť rozkouskovaná hra ve zbytku druhé části nepřinesla nic zásadního.

Třetí část začala svižně. Na obou stranách byla k vidění akce dvou na jednoho, leč ve finální fázi zakončená nepřesně. Hrálo se nahoru-dolu, Plzeň postupně převzala otěže. Jenže letohradská obrana nepouštěla mečouny do větší šance a hru si navíc nijak nekomplikovala a jednoduše vyhazovala balonky z vlastní třetiny. Běžela 38. minuta, když se Plzni naskytla výhoda přesilové hry. Ta ovšem trvala pouze 41 sekund, jelikož byl vyloučen také Pejchar. Poté, co Letohrad opět hrál v plném počtu, ukázal svoji efektivitu v početních výhodách. Již třetí v zápase zužitkoval Miroslav Věchet, a tabule ukazovala skóre 2:5.

Letohrad se v závěru prezentoval zodpovědnou hrou v čele s jistým brankářem Šimarou. Plzeňané se snažili utkání zdramatizovat, ovšem na jejich holích byla křeč. K vidění byla celá řada zablokovaných plzeňských střel. Tečku za zápasem udělal symbolicky Zdeněk Král, který jednoduše prošel domácí obranou a střelou do růžku ze 44. minuty zkompletoval hattrick.

Ohlasy k utkání