Mečouni dotáhli dvougólovou ztrátou a brali bod s Mostem

Nečekané potíže měli před vlastními fanoušky hokejbalisté Plzně, kteří museli proti trápícímu se Mostu dotahovat dvoubrankové manko. V dovednostní soutěži navíc znovu Západočechům štěstěna nepřála.

17. kolo | sobota 31. 3. 2018 | 16:00

HBC Plzeň

2:3ss 0:2, 2:0, 0:0

HBC Most

Branky a nahrávky: 18. Pejchar (Ulč, Groňka), 20. Benedikt (Forejt, Švarc) – 9. Singer (Poláček), 12. Bačák (Bruštík), rozh. náj. Bruštík.
Rozhodčí: . Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: 31:16. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.
Kráčina (Návara) – Kavalír, Šmucer, Vodrážka, Kastner, Polívka, Zeman, Kovářík – Malý (C), Benedikt (A), Švarc – Kunzmann, Pejchar, Valenta – Krch, Gřonka, Pauer – Forejt, Ulč.
Brém (Tyl) – Prokš, Chyba, Chmelina, Popluhar, Pomahač – Krajíček, Bačák, Singer, Drenčko, Bruštík, Poláček, Jakubův, Plachý.

Domácí tým vstoupil do zápasu sice aktivně, ale do vyložených šancí se dostávali paradoxně Severočeši. První spolupráce Poláčka se Singerem ještě nevyšla, o několik minut později ovšem už ano. Jiří Singer si naběhl před branku na přihrávku svého spoluhráče a prostřelil Kráčinu. Hosté udeřili navíc ještě jednou za malou chvíli. Plzeň nezvládla vyhodit míček z nebezpečného prostoru a zcela nehlídaný Vladimír Bačák lehce poslal balonek do sítě.

Plzeňané v první půli zcela přestříleli svého soupeře, střelecké štěstím jim nicméně přišlo až po změně stran. Daniel Pejchar trefil z dobré pozice rameno Bréma, ale následně se k němu míček zpět odrazil, a plzeňský útočník si napodruhé už poradil. Vyrovnání Plzeňanů přišlo v přesilové hře. Forejtův pokus se odrazil od zadního mantinelu zpět do ohně, kde byl nejpohotovější Jiří Benedikt.

Celkově se v utkání často vylučovalo, ani jeden z týmů ovšem nedokázal příliš zahrozit v početní výhodě. Ve třetí části podržel Plzeňany dvakrát Kráčina, který na brankovišti vždy zvládl nechat beton na správném místě a nedovolil, aby míček prošel za brankovou čáru. Na druhé straně podobným způsobem zahrozil Valenta, i Brém byl ale připraven na místě činu.

Zápas doputoval proto až do samostatných stříleních, v nichž se jako jediný prosadil až Čestmír Bruštík. Mostecký útočník přišel na řadu až jako poslední a svižnou střelou propálil Kráčinu.

Ohlasy k utkání