Skvělé! Mečouni si vyšlápli i na druhé Kladno

Výborný vstup do jarní části sezony prožívají plzeňští hokejbalisté. Svěřenci trenéra Michala Edla v posledním duelu zdolali i silné Kladno a potvrdili svojí dobrou fazonu. Nervózní duel nabídl pěknou a vyrovnanou podívanou, v níž se miska vah nakonec přiklonila na stranu mečounů.

15. kolo | sobota 17. 3. 2018 | 16:00

HBC Plzeň

2:1 1:0, 1:1, 0:0

HBC ALPIQ Kladno

Branky a nahrávky: 13. Pejchar (Pauer, Hanuš), 27. Krch – 17. Šíma (Nosek, Barnošák).
Rozhodčí: Škrobák, Gráca. Vyloučení: 5:4, navíc Vágner (PLZ) 10 min. za nesportovní chování. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: 24:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Kráčina (Návara) – Kavalír, Šmucer, Vodrážka, Vágner, Hanuš, Polívka – Gřonka, Pejchar, Valenta – Krch, Švarc, Pauer – Ulč, J. Benedikt, Malý – Forejt, O. Kejř, Kunzmann – Majer.
Jirotka (Keimar) – Soukup, Nosek, Šícha, Dědič, Pliml, Haisman – Hnízdil, Štěpáník, Špaček, Šrámek, Šíma, Barnošák, Kohout, Pražák, Zmeškal.

Úvod zápasu začali domácí mečouni aktivně a brzy se dostali do šance. Valenta se prosmýkl od pravého mantinelu až před branku, kde ovšem nedokázal překonat připraveného Jirotku. Následně se hra postupně zklidnila, domácí spoléhali dobrou obranu a Kladno naopak těžce hledalo recept, kudy by se dostalo ke střelbě.

Plzeňané naopak nečekaně udeřili při přesilové hře, kdy Daniel Pejchar skryl šikovně svůj střelecký pokus, takže Jirotka nic neviděl. Kladno poté zvýšilo svojí aktivitu a po změně stran se dočkalo snížení. Střelu zpoza modré Kráčina příliš neviděl a vyrazil ji pouze k Radku Šímovi, jenž z blízkosti doklepl balonek do klece.

Poté se znovu začalo hrát více opatrněji. Domácí pečlivě bránili své teritorium a Středočeši jen těžce nacházeli správný recept. Plzeň trpělivě naopak čekala na chybu protivníka, která přišla. Míček se po chybě obránce dostal k Martinu Krchovi, který od modré čáry svojí obvyklou pumelicí propálil vše, co mu stálo v cestě.

Alpiq rázem zapnul do útoku a Kráčina musel dvakrát zasahovat proti velkým příležitostem Soukupa a Šímy. Domácí ovšem těžké chvilky přečkali a ve třetí periodě znovu zkonsolidovali svůj obranný blok. Hrálo se nadále hodně bojovně, ale Kladenští se do větších šancí nedostávali, ostatní střelecké pokusy v klidu chytal gólman mečounů. Středočechům nepomohla ani následná power play, všechny body zůstaly proto v Plzni.

Ohlasy k utkání