Herní převaha nestačila. Plzeň veze ze Sudoměřic pouze jeden bod

Plzeňští mečouni zajížděli na hřiště Sudoměřic, kde ovšem tentokrát na vítězství nedosáhli. Domů si přes herní převahu, ale horší produktivitu vezou svěřenci trenéra Michala Edla jediný bod. Mužstvu nepřálo střelecké štěstí ani v samostatných stříleních.

11. kolo | sobota 18. 11. 2017 | 14:00

SK Sudoměřice

3:2ss 1:1, 0:0, 1:1

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 13. Liška (Tóth), 43. Hujsa (Kaluža), rozh. náj. Fraňo – 7. Švarc (Forejt), 44. Benedikt (Malý).
Rozhodčí: . Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: 110. Střely na branku 24:26 . Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Terna (Dékány) – D. Tóth, Kudláč, M. Tóth, Toman, Hujsa, Kaluža, Fraňo, Hruboš, Helešic, Havlík, Pichler, Hájek, Jurásek, Liška.
Navara (Kráčina) - Kastner, Hanuš, Benedikt, Švarc, Forejt, Šmucer, Kavalír, Voves, Benedikt, Pauer, Vodrážka, Pokorný, Kunzmann, Gřonka, Malý.

Zápas s velkým S. S ve smyslu smůly, která se mečounům přilepila na paty.

Již v čase 6:52 otevíral skóre Marek Švarc s asistencí Marka Forejta. Stav 0:1 jsme mohli vidět na tabuli až do času 12:54 kdy se v přesilové hře prosadil domácí Liška Jozef s pomocí Fraňa a Michala Tótha. Stav utkání po první třetině byl 1:1.

Druhou třetinu začali mečouni velice aktivně. I když diváci viděli patnáctiminutové dění bez branek, hlavou nemuseli pohybovat jako v tenise, jelikož se skoro celá odehrávala na území domácích. Zde můžeme přisoudit zmíněné S dalšímu vývoji utkání. Zde byl zřejmě zlom utkání, kdy mohli mečouni strhnout utkání ve svůj prospěch.

Třetí dějství bylo oproti předchozímu spíše taktickou bitvou, kdy ani jeden tým nechtěl odejít ze zápasu s prázdnou. Času ubývalo a sil taktéž. V posledních minutách začalo přituhovat a v čase 42:30 dostal domácí tým do vedení Martin Hujsa. S týmem ze západu Čech a zejména s bodovými vyhlídkami to pro tuto chvíli nevypadalo příliš dobře. S poměrně svižnou odpovědí a důkazem, že zápas není nikdy prohraný, přišel v čase 43:38 Ondřej Benedikt, který se po nahrávce kapitána Ondřeje Malého prosadil ve hře zvané power-play. V čase 43:56 došlo k poměrně alibistickému řešení situace ze strany sudích, kdy po šarvátce do které se zapojil spíše jen domácí hráč vyloučili na obou stranách 2+2 za hrubost a tím bylo jasné, že se diváci dočkají samostatných střílení. V těch byl domácí tým úspěšnější a tak si Plzeň odváží z Moravského města pouze jediný bod.

Svěřenci Zdeňka Juráska vsadili na precizní obranu a hraní brejkových situací, které jim po samostatných stříleních přinesli ovoce dvou bodů.

Ačkoliv byli Plzeňané lepším týmem již od začátku zápasu, v koncovce je trápil gólman domácích David Terna. Ten se vypořádal s šestadvaceti střeleckými pokusy. Za rozhodující faktor utkání, můžeme považovat neproměnění ani jedné ze tří početních výhod, které měli hosté k dispozici.

Ohlasy k utkání