Mečouni přejeli pražské Kovo a v tabulce se posunují výrazně výše

Vývoj extraligy určil, že proti sobě v neděli v podvečer nastoupí dva poslední týmy soutěže. Plzeňané však měli na pražské Kovo pětibodový náskok. Domácí hráči neponechali nic náhodě a měli zápas jasně pod kontrolou. Rozhodnuto bylo prakticky po dvou třetinách. Světelná tabule nakonec ukázala skóre 5:1.

9. kolo | neděle 5. 11. 2017 | 17:00

HBC Plzeň

5:1 3:0, 2:0, 0:1

TJ Kovo Praha

Branky a nahrávky: 2. Švarc (Pauer), 5. Švarc, 7. Kavalír (Ulč), 21. Pejchar (Malý), 25. Kunzmann (Benedikt J., Švarc) – 38. Adam (Zahálka, Valenta).
Rozhodčí: Kettner, Záhora. Vyloučení: 7:9 + Kastner (PLZ) - Winter, Kyclt, Wurdák (všichni KOV) OT 10 minut. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: 22:19. Průběh utkání: 5:0, 5:1.
Návara (Kráčina) – Vodrážka, Pokorný, Benedikt J., Kavalír, Kastner, Hanuš, Šmucer – Benedikt O., Švarc, Valenta, Ulč, Pejchar, Pauer, Kunzmann, Gřonka, Malý, Voves.
Majerníček (Lain) – Winter, Bydžovský, Zahálka, Adam, Zeman Mar., Kyclt, Bravenec, Franěk, Wurdák, Ruda, Strejček, Valenta, Zeman Mich., Řebík, Pátek, Krejčí.

Domácí předvedli skvělý vstup do zápasu. První formace na soupeře vlétla a její centr, Marek Švarc, se dočkal druhého gólu v letošní sezóně. Stalo se tomu již ve druhé minutě, když se šikovně otočil v mezikruží a následnou střelou našel místo u Majerníčkovy vyrážečky. Stejný hráč slavil také v čase 4:38. Po buly v útočném pásmu získal míček, natlačil se před hostujícího gólmana a překonal jej bekhendem.

Úvod zápasu byl jasně v režii domácích. Což potvrdil Jiří Kavalír, který v 7. minutě potrestal vyloučení Rudy nádhernou střelou do horního růžku. Kovo se s přibývajícím časem osmělovalo. Brankář Návara byl ovšem vždy připravený. Vyznamenal se zejména na konci 13. minuty, kdy zneškodnil rychlou střelu Strejčka z mezikruží a pohlídal si prostor mezi betony i před dorážejícími protihráči. Do kabin tak Plzeň šla s komfortním tříbrankovým náskokem.

Několik úvodních střídání opět patřilo Plzni. V jednom z nich zaútočil na hattrick Švarc, který šikovně tečoval pobídku Vodrážky, míček jen těsně minul prostor tří tyčí. Následně se mečounům naskytla další přesilová hra, ta ovšem zůstala bez využití. Prosadil se až Daniel Pejchar v 21. minutě. A nutno říci, že po krásné fintě. Zpoza branky si přehodil míček přes Majerníčka ze vzduchu jej poslal do šibenice.

Na rozdíl pěti branek po chvilce zvyšoval střelou z mezikruží osamocený Martin Kunzmann, když využil pěkné přihrávky od Jiřího Benedikta a poslal balonek přesně mezi betony. Kovu se v Plzni vůbec nedařilo. Což zřejmě nejlépe dokazovaly dvě situace. První nastala při hostující přesilovce, kdy dobrých třicet sekund držel míček v útočném pásmu plzeňský Švarc a vypracoval si také slušnou střeleckou pozici. Při druhé situaci zas pálil Franěk do z poloviny odkryté klece, branku ale vůbec netrefil branku. Po třiceti minutách tak bylo skóre 5:0.

Do třetí třetiny se příliš nechtělo ani jednomu z týmů. Mečouni udělali lehké změny v sestavě, Kovo usilovalo alespoň o čestný úspěch. Hosté pokračovali ve své nedisciplinovanosti. Třetí část tak otevřeli dvě prakticky navazující početní výhody domácích. Branku ale přítomní diváci neviděli. Ve 36. minutě utkání okořenila bitka Stanislava Kastnera a Jakuba Wurdáka, po níž oba aktéři zamířili do šaten.

Potyčka, jako by určila směr závěru zápasu. Během něj totiž měli nejvíce práce rozhodčí. Ti během něj totiž vylučovali hned čtyřikrát. V jedné z přesilovek se hosté přeci jen prosadili. Psala se 38. minuta, když Návaru z mezikruží prostřelil Petr Adam. To ale bylo vše. Plzeň tak v důležitém souboji nenechala nic náhodě, zvítězila 5:1 a rázem se v tabulce posunuje o pět míst výše.

Ohlasy k utkání