Bez gólu a bez bodů. Plzeň se z Kladna vrátila poražena

V neděli nad ránem se Plzeňané představili v kladenské aréně. Duel loňských semifinalistů sledovali také kamery ČT sport. Zápas rozhodly početní výhody. Zatímco mečouni se v nich natrápili, kladenský Štěpáník gólem potrestal dvě ze tří hostujících vyloučení. V závěru přidal třetí gól Barnošák.

5. kolo | neděle 15. 10. 2017 | 10:00

HBC ALPIQ Kladno

3:0 0:0, 1:0, 2:0

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 30. Štěpáník (Soukup), 39. Štěpáník (D. Hnízdil, Hrabár), 44. Barnošák (Šíma, Šícha).
Rozhodčí: Cícha, Uhlíř. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: 26:13. Průběh utkání: 3:0.
Jirotka (Hájek) – Soukup, Hrabár, Šícha, Voráček, Novák, Nosek – Štěpáník, D. Hnízdil, Špaček, Barnošák, Šíma, Šrámek, Prokop, Kohout, Procházka.
Kráčina (Návara) – Vodrážka, J. Benedikt, Hanuš, O. Benedikt, Pokorný, Kavalír – Valenta, Gřonka, Kunzmann, Pauer, Pejchar, Ulč, Malý, Švarc, Majer, Polívka.

Televizní duel začal poměrně opatrně a první třetina zápasu nepřinesla příliš mnoho zajímavých momentů na obou stranách. Kráčinu jako první prověřil vážněji domácí Šíma střelou z mezikruží, mečouni kontrovali šancí Kunzmanna, jehož kličku parádně zneškodnil gólman Jirotka. Činit se musel plzeňský gólman i proti prudké ráně Hrabáka od modré čáry, kterou našel ve své lapačce.

Po změně stran ale už byla znát územní převaha Kladna. Domácí tým se častěji dostával do zakončení a mečouni během druhé části jen jedinkrát ohrozili Jirotku. na druhé straně se měl naopak Kráčina co otáčet. Už to vypadalo na to, že ho Štěpáník překoná v přesilové hře, nicméně v gólové šanci nechal jen vyniknout plzeňského strážce. Nebezpečně poté pálil i Kohout, ovšem gólovou radost si nechal Alpiq na závěr druhé periody.

Radim Štěpáník se nečekaně hladce uvolnil od pravého mantinelu, namířil si to na střed, odkud vyslal přesnou přízemní střelu k tyči. Kráčina se situací nemohl prakticky nic nedělat, jelikož míček neviděl přes blokujícího Jiřího Benedikta. Studená sprcha do přestávky hosty příliš neprobudila. Středočeši kontrovali dění na hřišti a za žádnou cenu nechtěli připustit nějaké drama. Klid domácím dala využitá přesilovka. Hrabár povedenou přihrávkou našel u tyčky nehlídaného Radima Štěpáníka, jenž podruhé v duelu překonal Kráčinu.

V závěru zápasu se museli mečouni vrhat více do útoku, z čehož vyplynula chyba gólmana Kráčiny. Plzeňský brankář chtěl rychle rozehrát holí, ale přitom upadl, míček se dostal k soupeři, a celou kostrbatou akci dokončil do gólového konce domácí Dominik Barnošák. Tři body proto bez větších potíží uhájil Alpiq Kladno, Plzeň jede domů s prázdnou.

Ohlasy k utkání