Poslední vítězství sezóny. Plzeňané přetlačili Indii o jednu branku

V úterý v podvečer se plzeňský A-tým střetl s hokejbalovou reprezentací Indie, která se v Plzni připravovala na světový šampionát v Pardubicích. Utkání, které přilákalo velký počet diváků, rozhodně nenudilo. Z vítězství se nakonec raduje Plzeň. Na všech třech brankách se velkou měrou podílela útočná trojice Kunzmann, Švarc, Pauer.

přát. | úterý 30. 5. 2017 | 18:30

HBC Plzeň

3:2 2:0, 1:1, 0:1

Team India

Branky a nahrávky: 4:49 Pauer (Kolařík), 11:20 Kavalír (Švarc), 23:55 Švarc (Kunzmann) - 23:40 JC Gill (Harp Kalkat), 39:53 Ryan Kaila (Dosanjh).
Rozhodčí: Touš, Soukup. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 115. Střely na branku: 14:23. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.
Návara (od 23. Kráčina) - Vodrážka, Kavalír, Hanuš, Kastner, Pokorný, Kolarík - Krch, Švarc, Malý, Kunzmann, Pejchar, Pauer, Forejt, Gřonka, Majer, Voves, Vlasák.
Kabir (od 23. Deepkaran) - Smiter Kaila, Harp Kalkat, Jaisen Gill, Ryan Kaila, Sandhu, Kahlon, Mahil - Dampy Brar, Shaun Kalkat, Chima, Purewal, JC Gill, Dosanjh, Mallais, JK Gill, Sahib Gill, Sunny Brar, Sidhu, Tony Brar.

Na indické straně naskočilo několik známých tváří z týmu West Coast Express, který známe z Pilsen Challenge. Jádro týmu Indie tvoří právě hokejbalisté z Vancouveru. Již od začátku se hrálo ve velikém tempu, i přes obrovské horko, které v hale panovalo. Plzeň měla hned na začátku výhodu přesilové hry. Indičtí hokejbalisté ale dobře blokovali střely a Kabir v brance hostů nemusel často zasahovat i kvůli nepřesné mušce domácích. Od začátku se hrálo nahoru-dolu. Hráči obou týmů byli silní na míčku. Zatímco Plzeň dobře kombinovala, Indie byla nebezpečná zvlášť okolo prostor plzeňského brankoviště.

Skóre otevřel na konci páté minuty poslal Plzeň do vedení Jaroslav Pauer. Který využil krásný dlouhý pas Kolaříka a našel volné místo podél vyrážečky. Ještě veseleji pro Plzeň bylo ve 12. minutě, když Švarc vyhrál čistě buly na hůl kapitána Jiřího Kavalíra, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Do konce třetiny už se skóre nezměnilo.

Zatímco Plzeň začala první třetinu v početní výhodě, na začátku té druhé se musela bránit přesilovce soupeře. Mečouni ovšem vytáhly precizní obranný vzorec a Indy téměř k ničemu nepustili. Hosté ale stupňovali svůj tlak kolem branky a Plzeň spíše těžila z rychlých protiútoků. Snížení přišlo těsně před avizovaným střídáním brankářů. Skvělý Návara, který předtím lapil několik přečíslení tentokrát nestačil na důraz JC Gilla. Západočechy ale tento gól nijak nesrazil. Slovo si potřetí vzala druhá formace a dobrou práci Kunzmanna zůročil Marek Švarc, který prostřelil Toora, jenž v brance nebyl ani minutu.

Zápas i přes zvýšenou únavu hráčů na obou stranách nabíral na obrátkách. Indie dvakrát v krátkém čase za sebou trefila brankovou konstrukci a rozhodnout tak měla třetí třetina. V ní se opět hrálo nahoru-dolu. A ač si oba týmy vytvářely šance, branky dlouho nepadaly. To se rozhodl změnit až Ryan Kaila na konci 40. minuty, když obdržel přesnou přihrávku do mezírky v plzeňské obraně, na čež předvedl povedený blafák a překonal Kráčinu.

Vše tak vypadalo na divoký závěr. V něm si Indie opět vyparacovala tlak před Kráčinovým brankovištěm. Plzeňský gólman spolu s obranou si ale vše s vypětím všech sil pohlídal a domácí hráči dohrávali zápas v poklidu v početní výhodě. Mečouni tak v divácky atraktivním a pohledném zápase zvítězili 3:2 a zakončili tak sezónu 2016/17 vítězně.

Ohlasy k utkání