SF1: Plzeň vstoupila do semifinále proti Kladnu třígólovou porážkou

Navázat na poslední úspěšné vystoupení ve čtvrtfinále proti ústecké Elbě se nepovedlo mečounům v prvním semifinálovém zápase proti Kladnu. Středočeši si s Plzní bez větších potíží poradili a připsali si na své konto první vítězství v sérii. Šanci na reparát mají Západočeši hned zítra v neděli.

SF1 | sobota 15. 4. 2017 | 11:00

HBC ALPIQ Kladno

3:0 1:0, 1:0, 1:0

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 8. Pospíšil (Špaček), 30. Barnošák (Ogurčák), 45. Špaček.
Rozhodčí: . Vyloučení: 2:2. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:0, 3:0.
Jirotka (Hájek) – Kudela, Pospíšil, Dědič, Haisman, Rejthar, Soukup, Šícha – Potěchin, Špaček, Štěpáník, Pražák, Kohout, Hnízdil, Barnošák, Šrámek, Patrik Novák, Ogurčák, Nosek, Novák
Kráčina (Návara) – Vodrážka, Vágner, J. Benedikt, Pokorný, Hanuš, Kastner, Kavalír – O. Benedikt, Pejchar, Kolařík, Krch, Průcha, Malý, Kunzmann, Gřonka, Krásný, Forejt, Pauer, Kejř "C".

Úvodní oťukávání mezi oběma týmy skončilo při první přesilovce Plzně po vyloučení Štěpáníka. Mečouni se dostali do tlaku a brankář Jirotka měl při jednom závaru co dělat, aby udržel míček mezi svými betony. Kladenští, jež přece jenom působili ze začátku na hřišti živějším dojmem, nicméně oslabení přečkali bez úhony a následně udeřili. Špatné vyhození Západočechů vystihl Jan Pospíšil, který si připravil míček na pravé kruhu na střelu, jež prolítla přes několik hráčů až za záda Kráčiny.

Na začátku druhé části nechybělo mnoho a mohlo být srovnáno. Kolařík prošel po pravé straně a poté předložil balonek nabíhajícímu Pejcharovi, který bekhendem skákající míček poslal do boční sítě svatyně brankáře Alpiqu. Na šanci Plzně odpověděl na druhé straně o něco později Hnízdil, jenž svojí rychlostí prošel přes obranu Plzně, a vše musel hasit až lapačkou brankář Kráčina.

Své rychlé nohy a šikovnost poté potvrdil i Ondřej Malý. Plzeňský útočník se uvolnil od mantinelu a z prostoru mezikruží bekhendem protáhl pravý beton brankáře Kladna. Další branka přesto padla opět do plzeňské sítě. Ogurčák našel šestnáct sekund před odchodem do kabin zpoza branky volného Dominika Barnošáka, jenž naplno potvrdil svojí pověst střelce, a z voleje propálil bezmocného Kráčinu.

Po změně stran to byli pouze jen Kladenští, kdo diktoval tempo hry. Zajímavé možnosti měli domácí Špaček, Barnošák a Ogurčák, akcie plzeňského celku ovšem držel výtečnými zákroky brankář Kráčina. Mečouni se dopředu příliš nedostávali a nezkusili proto v závěru ani hru v šesti. Kladno naopak ještě přidalo v samotném závěru jednu trefu. Martin Špaček poslal od zadního mantinelu míček k tyči, kde si ho Kráčina nešťastně srazil do vlastní branky.

Ohlasy k utkání