9. kolo | neděle 9. 11. 2014 | 11:00

HBC Plzeň

5:0 1:0, 2:0, 2:0

HBC ALPIQ Kladno

Branky a nahrávky: 5:06 Thán (Bočan), 18:01 Hurt (Kovářík), 18:11 Tarantík (Bočan), 34:55 Ulč (Majer, Hurt), 36:49 Majer (Hurt).
Rozhodčí: Martis, Michailidis. Vyloučení: 3:4. Využití přesilovek: 1:0. Střely na branku: 37:13. Diváci: 55.
Hrubý - Košňar, Kovářík, Samec, Jirka, Lokajíček, Koloros - Majer, Ulč, Hurt, Bočan, Thán, Tarantík, Vobruba, Vlasák, Štefan, Salfický
Sedláček (od 31. Merta) - Tománek, Bešťák, Diviš, Patera, Procházka D. - Vaňo, Brada, Šneberk, Hudec, Procházka J., Důras, Zdrubecký, Řešátko, Soukup.
Celý zápas v režii domácích. První pětiminutovka byla vyrovnaná, Plzeň se následně dostala do vedení po gólu Filipa Thána. To ji přineslo klid na hokejky a po zbytek třetiny byla lepší.
Mečouni zachytili vstup do druhé části. Po tlaku první formace se k odraženému balonku dostal Richard Hurt a v klidu dorazil do prázdné klece. Ještě lépe bylo o deset vteřin později. Bočan agresivně napal natáhl na sebe hráče a nezištnou přihrávkou oslovil Tomáše Tarantíka, který neměl problém zakončit do poloodkryté branky. 3:0! Plzeňané byli v pohodě a vytvářeli pěkné kombinace, za brankářem Sedláčkem dvakrát zvonila tyč. Ale další branky už nepadli.
V poslední třetině byl obraz hry stejný. Domácí u balonku, Kladno zamknuté v obranné třetině. 55 diváků vidělo i další góly. Nejprve se tvrdou střelou v přesilovce prosadil David Ulč a po něm přidal pátý gól Tomáš Majer.
Zasloužená výhra nad silným soupeřem tak mladší dorost zas o kousek přiblížila do jarní extraligy.

Ohlasy k utkání