7. kolo | neděle 19. 10. 2014 | 11:00

HBC Plzeň

3:2 2:1, 1:0, 0:1

TJ ZKZ Horní Bříza

Branky a nahrávky: 13:45 Tarantík (Samec), 13:51 Bočan (Samec), 16:53 Thán (Jirka) - 8:33 Zelenka (Komanec), 31:41 Komanec.
Rozhodčí: Kalabza, Martis. Vyloučení: 3:2. Využití přesilovek: 0:0. Střely na branku: 42:12. Diváci: 50. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.
Oplt - Kovářík, Košňar, Samec, Jirka, Lokajíček, Koloros - Majer, Ulč, Hurt, Bočan, Thán, Tarantík, Vlasák, Štefan, Vobruba
Pop - Ulč, Šimice, Grebor, Kucharski R. - Toman, Zelenka, Kucharski P., Komanec, Hubka, Radová, Žatkovič, Svoboda, Sontag

Nepříliš povedený zápas v podání domácích. Z nepříliš dobrého výkonu se vymykal začátek utkání, v němž Plzeň Horní Břízu (respektive Třemošnou doplněnou o některé hráče z H. Břízy) přehrávala a téměř nepouštěla z pásma.

Mečouni ale z tlaku nic nevytěžili a hosty poslal gólem z dorážky do vedení Zelenka. Výborný výkon odváděl (jako vždy) brankář Pop, který si však vybral slabší chvilky ve 14. minutě. Nejprve si po střele Tomáše Tarantíka srazil míček za svá záda a časomíra ukrojila 6 sekund a Jakub Vobruba (v oficiálním zápisu uveden jako střelec Bočan) trefil místo vedle brankářovi vyrážečky. A na straně domácích byla obrovská euforie.

Plzeň nehrála moc dobrý hokejbal, přesto se po střele Filipa Thána dostala do dvoubrankového vedení. Poté však už další branky nevstřelila a do konce zápasu se strachovala o výsledek. Ovšem i tři body z nepovedeného zápasu se počítají.

Ohlasy k utkání