4. kolo | neděle 28. 9. 2014 | 11:00

HBC Plzeň

4:0 2:0, 2:0, 0:0

TJ Snack Dobřany

Branky a nahrávky: 1:43 Votípka (Vlasák), 14:59 Vobruba (Hurt), 21:18 Ulč (Hurt, Majer), 26:28 Hurt.
Rozhodčí: Danylec, Šulo. Vyloučení: 7:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 31:16. Diváci: 85.
Oplt (Hrubý) - Košňar, Kovářík, Samec, Jirka, Koloros, Vobruba - Majer, Ulč, Hurt, Bočan, Thán, Tarantík, Salfický, Vlasák, Votípka
Hájek - Vísner, Páv, Brtník, Truchlý, Veselý, Čech - Matoušek, Belfín, Štětka, Málek, Šlehofer, Sloup, Hůrka, Sýkora, Ulrich
Ze začátku vyrovnaná hra. Plzeň nasměroval k vítězství rychlá branka. Dominik Vlasák se vytočil od levého mantinelu a směr jeho střely v klubku těl změnila buď hokejka Votípky (tomu byl gól připsán) či Salfického. Míček následně skončil až za brankářem Hájkem. Parádní práce 3. útoku. A Matěj Votípka při svém prvním startu za MD hned skóroval.
Dobřany inkasovaný gól nepoložil, ovšem domácí hráči vyhrávali většinu osobních soubojů a byli častěji u balonku. Dvoubrankový náskok Plzni zařídil Jakub Vobruba, který se prosadil v přesilovce vteřinu před koncem 1. třetiny. Hráč s číslem 15 se prosadil z dorážky.
Avšak skóre mohlo být ještě výraznější. Plzeňané z velkého množství šancí využili minimum. Hosty podržel brankář Hájek i branková konstrukce. Třetí a zároveň uklidňující branka domácích padla znovu při početní výhodě. Po ose Majer - Hurt míček doputoval k Davidu Ulčovi, který golfákem vymetl pavučiny z pravé šibenice.
Čtvrtá branka by snesla nominaci do Borce na konec ve Sportovních novinách. Richard Hurt si obehrál dva obránce a své vykroužení završil střelou pod víko - 4:0!. Diváci, kterých na halu dorazilo 85 žádali po domácích "bůra". K tomu chybělo málo, kdyby Votípka netrefil pravou tyč, nebo míček po blafáku Filipa Thána zamířil o několik milimetrů jinam. Závěr druhé třetiny přinesl i menší šarvátku. V té třetí se však nic podstatného neodehrálo.
Plzeň tak slaví další výhru a v sezoně je stoprocentní.

Ohlasy k utkání