Mečouni padli v Kladně po nájezdech

Bezgólové drama v Kladně musely nakonec rozlousknout až nájezdy, ve kterých se jako jediný trefil domácí Tomáš Kůdela. Západočeši si tak ze hřiště druhého týmu tabulky odvážejí jeden bodík. FOTO: Tomáš Kostečka.

6. kolo | sobota 11. 10. 2014 | 11:00

HBC ALPIQ Kladno

1:0ss 0:0, 0:0, 0:0

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: rozh. náj. Kudela.
Rozhodčí: Koskuba, Laczko. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: 25:12. Průběh utkání: 0:0.
Jirotka (Hájek) – Dědič, Kudela, R. Soukup, Pospíšil, Izaj, M. Soukup, Čermák – D. Hnízdil, Špaček, Kohout, Šrámek, Pražák, Nosek, Šťastný, Schnaubelt, Šícha, Ogurčák
Kračina (Semera) – Edl, Krpal, Slanec, Vágner, Kavalír, Hanuš – Malý, J. Benedikt, J. Kejř, O. Kejř, Švarc, Pauer, Kolařík, Krásný, O. Benedikt, Gřonka, Vít

Mečouni vstoupili do zápasu aktivně a velmi brzy si vypracovali první příležitost. Švarc se ocitl zcela sám u tyčky domácí svatyně, ale z blízkosti se mu kotouč nepodařilo prostrčit za kladenského gólmana Jirotku. Kladno mělo následně častěji míček na svých hokejkách, ale Plzeňští velmi dobře bránili a nepouštěli svého protivníka do šancí.

Ve druhé části mohl první zářez Plzně přidat z ojedinělé akce Krásný, ale Jirotka jeho pěkný pokus ukryl do své lapačky. Poté domácí Šrámek sice docílil branky, nicméně ta byla po dlouhé diskuze rozhodčích neuznána. Hlavním důvodem bylo to, že sám střelec, co poslal míček do branky, se přiznal, že dopravil balonek do svatyně nohou.

Hned na začátku třetí periody mohlo být na domácí straně veselo, ale Západočechy zachránil parádním zákrokem proti Špačkově střele gólman Kráčina. Za malý okamžik se ocitl ve velké šanci Ogurčák, jež si nicméně opět vylámal zuby na skvělém Kráčinovi. Za Mečouny se mohl prosadit po chybě obrany Kladna Kolařík, ale z mezikruží nechal pouze vyniknout brankáře Jiroutku.

Jelikož v řádné hrací době nepadl ani jeden gól, musely na řadu přijít samostatné nájezdy. V nich se dlouhou dobu nikdo nedokázal prosadit. Střelecké trápení onou týmu utnul až ve čtvrté sérii kladenský Tomáš Kudela, po jehož pěkné kličce se mohli domácí radovat ze dvou získaných bodů

Ohlasy k utkání