Mečouni uspěli i v dalekém Třinci

Ani daleká cesta nezabránila Mečounům, aby si odvezli ze hřiště posledního Třince všechny tři body. Velmi cenné vítězství, o které se Západočeši rvali až do úplného konce, vyneslo Plzeň až na druhé místo extraligové tabulky.

4. kolo | sobota 27. 9. 2014 | 17:30

HBC Enviform Třinec

1:2 0:0, 1:2, 0:0

HBC Plzeň

Branky a nahrávky: 23. Szotkowski (Tomis, Drábik) – 17. Krch (J. Benedikt), 22. J. Benedikt.
Rozhodčí: Škrobák – Velčovský. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Gabriel – Konvička, Vašek, Turoň, Filipek, Goldmann – Zvejška, M. Říman, D. Říman, – Tomis, Szotkowski, Samek – Toman, Drábik, Cieslar
Kráčina – Edl, Slanec, Vágner, Hanuš, Krpal, Krch – Kolařík, Malý, J. Benedikt – Pauer, Švarc, Kejř – Gřonka, Krásný, O. Benedikt

Mečouni vstoupili do zápasu odhodlaně a od druhého střídání si začali vytvářet tlak, z něhož pramenili brankové příležitosti. Na plzeňských hokejbalistech se ale projevila největší slabina, což je proměňování šancí. Nejblíže k brance měl Jiří Benedikt, který se prodral až před gólmana Gabriela. Míček po jeho střele ale skončil pouze na spojnici břevna a tyče domácí svatyně. Do karet nehrál Západočechům ani kluzký povrch, který jim velmi znepříjemňoval pohyb po hrací ploše.

V druhé části se odehrávalo převážně vyrovnané utkání. Přesto to byli Mečouni, kteří jako první udeřili. Při přesilovce napřáhl od modré Martin Krch a jeho projektil se zastavil až v třinecké brance. Za malou chvilku se Plzeň radovala znovu. Z podobného místa jako při prvním gólu se trefil přesně Jiří Benedikt.

Poté se ale v rychlém sledu odebrala hned dvojice Plzeňských na trestnou lavici, zvláště druhé vyloučení Jiří Benedikta patřilo do kategorie zbytečných. Třinec neváhal a své šance na snížení se zhostil na výbornou. Poté, co Marek Švarc nedokázal ani na dvakrát vyvést míček za červenou čáru, se balonek nakonec dostal k třineckému Tomáši Szotkowskému, jehož pumelice od modré se zastavila až v plzeňské svatyni. Po dvou třetinách tak vedli Mečouni nad Třincem 2:1

Do třetí třetiny vlétli domácí hodně odhodlaně a rvali se ze všech sil za vyrovnáním. Vytvořili si několik vyložených šancí, plzeňská obrana včele s jistým brankářem Kráčinou ale srdnatě držela jednogólový náskok. Mečouni měli možnost své vedení i navýšit, ale ani Ondřej Malý či Petr Gřonka soupeřova gólmana nepropálili. Domácí hráli velmi důrazně, někdy až za hranicí pravidel. Rozhodčí ale jejich hru zcela tolerovali. Vše vyústilo 38 sekund před koncem třetí třetiny, kdy na trestnou lavici putoval za údajný faul Ondřej Kejř (sám před tím, ale čelil hned dvěma nedovoleným zákrokům...). Plzeňští se ale nedali, oslabení i závěrečnou power play zvládli na jedničku a mohli se tak radovat z vítězství.

Ohlasy k utkání

Josef Kadaně (trenér, HBC Plzeň): Bylo to velmi těžké utkání. Naštěstí naše defenzíva pracovala velmi dobře a pochvalu zaslouží opět brankář Kráčina, který nás ve vypjatých chvílích podržel. Trápí nás zatím stále ofenzívní část. Já ale věřím, že je to jen otázka času, než se začnou prosazovat naši útočníci.