Bitva o finále ve prospěch Slovenska

Přímou bitvu o nedělní finálovou účast nabídl souboj Plzně a Slovenska, který nakonec vyzněl daleko lépe pro Slováky, kteří vyhráli díky výborné třetí části a výraznou měrou se na finále pro Slovensko podílel Milan Beniač.

0 | sobota 26. 1. 2013 | 20:00

HBC Plzeň

2:5 0:0, 2:1, 0:4

Slovensko

Branky a nahrávky: 21. Regner (Slanec), 22. Malík (J. Kejř) - 21. Ladiver (Minárik, Beniač), 35. Hraško (Rímský), 37. Ladiver (Beniač), 43. Maděra (Beniač, Šlachtič), 45. Beniač (Oravec)..
Rozhodčí: Kettner, Záhora (oba CZE). Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 31:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:5.
Marek – Slanec, Edl, J. Benedikt, Hofmeister, Peroutka, Frajdl, Vodrážka, Valenta – O. Benedikt, Krásný, Regner – Pejchar, Liška, Gřonka – Šiman, J. Kejř, Malík – Forejt, Majer, Beránek
Mišovec (Bratina) – Minárik, Bujdák, Titka, Haring, Hraško, Porupčan, Šlachtič, Doskočil – Hrivnák, Kučerka, Beniač, Maděra, Ladiver, Kollár, Rímský, Behúl, Oravec, Teplický, Lihan, Šibík, Martinusík.

V sázce posledního sobotního utkání byl postup do velkého nedělního finále. Už v první třetině to předváděná hra obou celků dokazovala. Hrálo se hodně do těla, ale ani jeden z mančaftů se neuchyloval k faulům, a tak v první třetině se hrály jen dvě přesilovky, po jedné na každé straně. K vidění bylo také několik šancí či jejich náznaků, ale ke gólové tečce nebyla dotáhnuta ani jediná, a tak diváci na Košutce museli na úvodní trefu zápasu čekat až do prostřední části hry.

Favoritem utkání byla zcela určitě slovenská reprezentace, jenže jako první skórovali Plzeňští. V přesilovce se přesnou střelou prosadil Martin Regner - 1:0. Vyrovnání na sebe ale nenechalo dlouho čekat. Milan Ladiver překvapil Marka z úhlu - 1:1. Škodovka však vzápětí zvrátila skóre na svou stranu. Od Ladiverovy trefy neuplynula ještě ani minuta, když Petr Malík střelou do šibenice rozradostnil domácí příznivce - 2:1. Slovensko bylo blízko vyrovnání ve 26. minutě, když Hrivnák trefil tyčku.

Až do 35. minuty zápasu držela Plzeň překvapivé vedení. Pak se ale ukázala síla slovenského národního týmu a výsledkem bylo dokonalé otočení zápasu ve svůj prospěch. Plzeň nejprve ubránila přesilovku, jenže krátce po jejím konci Ondrej Hraško přece jenom vyrovnal - 2:2. Slovensko šlo poprvé do vedení ve 37. minuty, kdy Milan Ladiver svou druhou brankou v utkání prostřelil vše - 2:3. Škodováci byli blízko vyrovnání, jenže jejich gól nebyl pro dosažení rukou uznán. V závěru se domácí hnali kupředu, jenže hra vabank se jim nevyplatila a Lukáš Maděra s Milanem Beniačem stanovili konečný stav - 2:5. Ve finále tak na diváky čeká přitažlivý česko-slovenský souboj, o třetí místo si zahraje Plzeň s reprezentací Švýcarska.

Ohlasy k utkání