Zápas A-týmu odložen. Mládežníci se rozloučí s podzimní částí

Tři plzeňská mládežnická družstva se o víkendu rozloučí s podzimní částí soutěžního ročníku 2021/22. Podzimní derniérou A-týmu se nakonec stal již odehraný domácí zápas s Hradcem Králové, kvůli zpřísněným opatřením se mečouni domluvili s Kladnem na odložení zápasu.

Závěr podzimní části v mládežnických soutěžích. Žáci naskočí v domácím prostředí

Zpřísnění vládních opatření v rámci epidemie koronaviru zasáhla mužské soutěže. Většina extraligových zápasů, původně plánovaných na poslední listopadový víkend se odložila na jarní termíny. Nejinak tomu bylo v případě plzeňského A-týmu. Ten měl vyrazit na horkou kladenskou půdu, kluby se ovšem domluvili na odložení utkání, jehož nový termín je v neděli 13. března.

Závěrečných zápasů podzimu si tak užijí pouze hráči mládežnických týmů. Hrací víkend otevřou starší žáci, kteří v sobotu přivítají od 11 hodin celek Dobřan. Tým pod vedením trenéra Michala Samce je po deseti utkáních stále stoprocentní a rád by vítěznou sérii prodloužil i přes zimní přestávku. Ve třech případech mečouni zvítězili jen o gól, jedním z nich byl i zápas v dobřanské hale, kde Plzeň předvedla skvělý obrat ve třetí třetině a zvítězila 6:5.

Poté bude hala patřit mladším žákům, kteří od 13:30 hostí Blovice. Družstva za sebou mají jedno vzájemné utkání. V Blovicích sice mečouni prohrávali již v první minutě, dokázali ale zmobilizovat síly a zvítězit 6:4. Mladí mečouni nyní nastoupí ke třetímu domácímu utkání za sebou a rozhodně se budou chtíř s podzimní částí rozloučit kvalitním výkonem a vítězstvím!

Celek juniorů vyjede na Kladno. Trenér Tomáš Semera může počítat s kompletním kádrem, tedy i s reprezentanty do dvaceti let Luďkem Pavlíkem, Janem Miksanem a Kevinem Kristlem, kteří v posledních týdnech byli převážně k dispozici Stanislavu Kastnerovi a mužskému A-týmu. Mečouni před posledním kolem vévodí divizi Západ s dvoubodovým náskokem na Ústí nad Labem, které má ovšem zápas k dobru. Na závěr podzimu je čeká silné Kladno. Mečouni by rádi navázali na první vzájemné utkání sezóny, kdy v domácí hale zvítězili 5:1.

Program příštího víkendu:

Sobota 27. listopadu
  • Junioři: Kladno – Plzeň (14:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Dobřany (11:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Blovice (13:30)