Přechod je to obrovský, hra je rychlejší, říká o extralize mužů Kevin Kristl

Mečouni si v posledním domácím utkání podzimní části připsali důležité body. U výhry byl také Kevin Kristl, který nastoupil do svého druhého extraligového zápasu. Plzeňský útočník v rozhovoru hodnotí duel, zmiňuje se o premiéře v A-týmu a řeč přišla i na reprezentační kemp juniorů, na který byl nominován.

O víkendu jste na domácím hřišti vyhráli nad Hradcem Králové 3:2 a zapsali jste si cenné body. Jaké to bylo utkání z tvého pohledu?
Zápas byl velice bojovný a nebylo v něm viděno, že by někdo vypouštěl osobní souboje. V počátku zápasu jsme vyvíjeli dobrý tlak na soupeře a drali se do koncovky. Bohužel přišel faul z naší strany a toho soupeř využil, ale naše odhodlání vyhrát zápas furt přetrvávalo. Zhruba v půlce zápasu se nám vydařilo využít přesilovou hru. Zbytek zápasu jsme soupeře přehrávali, až nakonec jsme vsítili dvě rychlé branky. Díky tomu jsme mohli být více důslední v obraně a udrželi jsme doma tři body.

Byly důležité především ty dva góly, které jste vsítili ke konci třetí třetiny během jedné minuty nebo myslíš, že bylo rozhodující ještě něco jiného?
Gólman hostů předváděl skvělé zákroky, ale nakonec se nám díky našemu nasazení podařilo vsítit dvě rychlé branky a dovést zápas do vítězného konce.

Minulý zápas jsi v Pardubicích nastoupil poprvé za A-tým, kam jste odjeli v oslabené sestavě. Jak se ohlížíš za svou premiérou v extralize mužů?
Bohužel se nám tento zápas vůbec nepovedl. Po nevydařeném úvodu nás Pardubice přehrávaly a určovaly tempo hry a jelikož se nám nepovedla druhá třetina, tak zápas na takové úrovni se už blbě dohání. Jako pozitivní moment zápasu beru třetí třetinu, kdy jsme si v kabině pověděli, jak to máme hrát a dokázali jsme svůj týmový výkon zlepšit o 100 %. Svůj výkon bych hodnotil kladně, ale určitě ne bezchybně. Měl jsem pár šancí vsítit branku, ale bohužel nevyužitých, tak moje gólová premiéra v extralize furt čeká.

V juniorech patříš ke zkušenějším hráčům a jsi druhým nejproduktivnějším hráčem mužstva, v A-týmu zatím nastupuješ krátce. Jaký je pro tebe přechod do naší nejvyšší hokejbalové soutěže?
Přechod je to obrovský. Hra je rychlejší tvrdší a není moc prostoru pro chyby, jelikož soupeři jsou natolik kvalitní, že dokáží využít sebemenší chybu.

Dostal jsi nějaké rady před utkáním? Říkali Ti spoluhráči, na co se zaměřit, jak reagovat na různé situace?
Nějaké zvláštní rady jsem nedostal. Snažil jsem se hrát hru, na kterou jsem zvyklý u juniorů. Akorát jsem se byl nucen tu svou hru povýšit na lepší úroveň, přeci jen je to něco jiného než v juniorech.

Byl jsi nominován na reprezentační kemp juniorů, který se uskuteční v plzeňské hale první víkend v prosinci. Překvapila Tě pozvánka nebo jsi očekával, že by ses na soupisce mohl objevit?
Zcela upřímně jsem očekával, že se na pozvánce objevím. Poslední sezónu si myslím, že jsem po hokejbalové stránce dost pokročil. Občas to ale vázne na koncovce, kterou musím určitě vylepšit.

Na soustředění se dostali také někteří další plzeňští hráči, navíc se kemp bude konat v prostředí, které znáš. Jak se těšíš a co od něho očekáváš?
Těším se, ale nemám zvláštní očekávání, bude to spíš takové seznámení s týmem.

Kvůli přísnějším opatřením není jasné, jestli v sobotu odehrajete na Kladně poslední utkání podzimní části. Budeš se na kemp připravovat ještě nějak individuálně, abys ses udržel v kondici?
Na kemp se nějak výrazně připravovat nebudu. Momentálně jsem v dobré kondici a do začátku kempu budu dál pokračovat ve volnočasovém sportování.