Hodnocení víkendu: Dramatické zápasy juniorů a starších žáků s vítěznou tečkou

Poslední říjnový víkend se bohužel nesl ve znamení dvou odložených zápasů. Solidní vytížení naopak čekalo na mladší žáky, kteří v neděli sehráli dvě utkání ve středních Čechách. Junioři a starší žáci pokračovali ve sběru bodů do tabulky svazových soutěží. A tyto body měly pořádnou cenu!

A-tým

Sobota 6. listopadu: HbK Karviná – HBC Plzeň odloženo

Junioři

Domácí zápas proti Berounu byl porádně odlišný od posledního vzájemného měření, které Plzeň vyhrála 2:0. Stejný stav platil i v sobotu po jedenácti minutách hry. Plzeňané ovšem inkasovali gól do šatny. Hned po nástupu do druhé části si však vzali dvoubrankový náskok zpět. Poté ale pustili soupeře do zápasu a dvě nedůslednosti v předbrankovém prostoru znamenali vyrovnání. Klíčový gól vstřelil v 38. minutě Matoušek, v době kdy Plzeň dostala k dispozici pětiminutovou přesilovku. Diváci se v závěru dočkali pořádného brankostroje a domácí zvítězili 7:4.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Do utkání jsme vstoupili dobře, vedli 2:0, ale bohužel jsme se následně vedením uspokojili. Místo toho, aby jsme soupeře dorazili, tak jsme jej pustili zpět do utkání po velmi špatně odehrané druhé třetině. Ve třetí třetině jsme už opět podali precizní výkon a získali díky tomu důležité tři body.

Sobota 6. listopadu: HBC Plzeň – SK Kelti 2008 7:4 (2:1, 1:2, 4:1)

Podrobnosti o utkání

Dorost

Neděle 7. listopadu: HBC Plzeň – SK Rebel Praha odloženo

Starší žáci

Mladí Plzeňané vyjeli na hřiště silného Suchdolu. Na jihu Čech se hrál dramatický duel, ve kterém mečouni ani jednou neprohrávali, nicméně Suchdol hned čtyřikrát srovnal, naposledy se tak stalo ve 40. minutě. Poté si ale vzal slovo kapitán Pavel Novák, který tři minuty před koncem vstřelil svůj druhý gól v zápase a zakončil zápas ziskem čtvrého bodu (2+2). Šestý gól definitivně zlomil domácí hokejbalisty a Plzeň si odvezla všechny body.

Komentář trenéra Michala Samce: V Suchdole jsme hráli těžké a napínavé utkání. Bojovalo se do poslední minuty a tomu odpovídalo i nasazení z obou stran. Dokázali jsme v klíčových chvílích skvěle ubránit četná oslabení, ale byl bych samozřejmě radši, kdyby vůbec nenastala. Jako tým jsme předvedli koncentrovaný a urputný výkon a vybojovali zasloužené tři body. Chtěl bych vyzdvihnout výkon kapitána, který tým příkladně táhl na hřišti i na střídačce. Celý tým žil naplno zápasem a to je pro každéhoho trenéra ten nejlepší pocit.

Sobota 6. listopadu: SK Suchdol nad Lužnicí – HBC Plzeň 5:6 (0:1, 2:2, 3:3)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Mladší žáci využili pauzy v zápasech a domluvili si přátelská utkání s týmy ze středočeského regionu. V neděli sehráli hned dva zápasy. Nejprve přijeli do Berouna, kde domácí Kelti nakonec dotáhli zápas k remíze 3:3. Mečouni poté přejeli do Prahy, kde se střetli s Hostivaří. Ta byla nad jejich síly a Plzeňané prohráli 3:0. Velkým benefitem zápasů zůstává možnost konfrontace s kvalitními mládežnickými celky mimo region.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Jeden z volných víkendů jsme si i díky vstřícnosti mužstev sousedního regionu vyplnili dvěma zápasy. V Berouně jsme odehráli s domácími Kelty zajímavé utkání, ve kterém jsme dlouho vedli, ale konečná remíza je asi spravedlivá. Na Lužinách proti Hostivaři bylo poznat, že jsme se střetli se soupeřem velmi vysoké kvality. I výsledek tohoto zápasu je odpovídající hře. Souhrnem – je moc dobře, že jsme mohli hrát a ještě s týmy, které mají kvalitu a potkáváme se s nimi velmi zřídka. Těšíme se na další takový zápas, a to příští neděli doma, kde přivítáme Kert

Neděle 7. listopadu: SK Kelti 2008 – HBC Plzeň 3:3 (0:1, 1:1, 1:2)

Podrobnosti o utkání

Neděle 7. listopadu: HBC Hostivař – HBC Plzeň 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Přípravka

Program příštího víkendu:

Sobota 13. listopadu
  • A-tým: Pardubice – Plzeň (16:00)
  • Junioři: Nové Strašecí – Plzeň (11:00)
  • Přípravka: Turnaj Plzeň (9:30)

Neděle 14. listopadu
  • Dorost: Kovo Praha – Plzeň (13:00)
  • Starší žáci: Jindřichův Hradec - Plzeň (14:00)