Předposlední domácí utkání podzimu. Plzeňané vyzvou Letohrad

Podruhé v řadě se plzeňští hokejbalisté připravují na domácí duel. Čelit budou soupeři z Letohradu a budou se rvát o navýšení bodového konta, které zatím nedosahuje čísel, na které byli mečouni zvyklí. Extraligový zápas má hned dvě předehrávky, domácí dresy oblečou také junioři a starší žáci.

HBC Plzeň – SK Hokejbal Letohrad, sobota 30. října od 16:00

Plzeňský hokejbalový fanoušek by musel v paměti lovit hodně daleko, aby si vzpomněl na poslední vzájemné utkání v plzeňské hale na Košutce. Nakonec by ve vzpomínkách sáhl až do března roku 2019, poslední sezóny, která nebyla ovlivněna pandemií. A byly by to vzpomínky poměrně veselé. Zápas s Letohradem byl součástí povedeného jara, které Plzeň vyneslo na třetí příčku po základní části, což ve výsledku znamenalo zisk bronzových medailí. K výhře 6:2 tehdy přispěl gólem a asitencí i současný trenér mečounů Stanislav Kastner.

Stejný výsledek měla zatím jediná plzeňská výhra v tomto ročníku a i na tu se v kolotoči dalších utkání začíná „prášit“. Na přelomu září a října sehráli mečouni tři domácí utkání v řadě. Zatímco proti Dobřanům a Pardubicím brali bod za porážku po samostatných stříleních, Hostivař vyprovodili šesti brankami. Od té doby na body mečouni čekají. Bezkrevný výkon na hřišti pražského Kova potrestal soupeř vítěznou trefou v poslední minutě, v Mostu prohrála Plzeň 0:3 a kalich hořkosti si vypili Západočeši před týdnem. V duelu proti ústecké Elbě měli více ze hry, soupeř byl ale mnohem efektivnější a po těsné výhře si odvezl tři body.

Nyní mečouny čeká Letohrad, který je zatím na třetí příčce se ziskem patnácti bodů z devíti zápasů. V posledním utkání ovšem také mohl žehrat na špatnou efektivitu střelby. Doma proti hradeckým Pirátům totiž prohrál 0:3. Jinak se tým z Orlických hor může v ofenzivě spolehnout na výrazné mládežnické reprezentanty Filipa Faltuse (6+2) a Vojtěcha Bogdányho (5+2), kteří jsou spolu s Vítem Rozlivkem (4+4) na čele týmové produktivity. V brankovišti po letech nenajdeme Jana Šimaru. Porci zápasů si mezi sebe dělí Michal Novák, brankář juniorských šampionů z roku 2018, a Lukáš Sterenčák, který má do Letohradu vyřízené střídavé starty z prvoligového Brna. V Letohradu se mimochodem potká s řadou prvoligových soupeřů, jelikož mezi Jeleny mají vyřízené střídavé starty i kmenoví hráči Poličky či pardubického Svítkova.

Z plzeňského tábora je před utkáním slyšet odhodlání změnit neuspokojivou produktivitu a efektivitu v zakončení. Na tom se v rozhovorech pro klubový web a hokejbal.cz shodli Jakub Vobruba a Jiří Návara. Utkání s ústeckou Elbou navíc přineslo až příliš velké mezery v defenzivě. Ty by mohl zacelit návrat Tomáše Ulče. Plzeňský obránce je po likvidačním zákroku při zápase s Mostem zpět v tréninku. Trenéru Kastnerovi tak chybí pouze dlouhodobě zranění útočníci Lokajíček a Vlasák.

Utkání můžete sledovat v textovém online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota 30. října
  • A-tým: Plzeň – Letohrad (16:00)
  • Junioři: Plzeň – Rakovník (11:30)
  • Starší žáci: Plzeň – České Budějovice (13:30)
  • Přípravka: Turnaj Třemošná (9:30)