Musíme se všichni společně snažit, nezastírá Jakub Vobruba

Plzeňští hokejbalisté nezvládli o víkendu další utkání. V zápase si vypracovali více šancí než soupeř, ale nedokázali je proměnit. Jedním z nich byl také Jakub Vobruba, který patří ke zkušenějším hráčům a je asistentem kapitána. Podle plzeňského útočníka, měl tým tento souboj vyhrát a je potřeba se z něho poučit.

V sezóně se vám zatím příliš nedaří, v devíti zápasech jste si zapsali jen pět bodů a s výsledky asi spokojeni nejste. Jak hodnotíš průběh sezóny?
Tak samozřejmě zatím s vývojem nemůžeme být ani trochu spokojení. Bodů jsme měli mít rozhodně víc a je to jen naše chyba, že jich máme pouhých pět.

V sobotu jste s Ústím nad Labem prohráli těsně 2:3. V utkání jste vždy museli mazat náskok soupeře, na třetí gól už se vám ale odpovědět nepodařilo. Jak se za soubojem ohlížíš?
Je to pro nás zbytečná ztráta tří bodů. Ten zápas jsme měli jednoznačně vyhrát. Nemůžeme si dovolit z takových zápasů odcházet jako poražený tým.

Vytvořili jste si spoustu šancí, které jste ale nevyužili. Naopak Ústečtí se především v poslední třetině prosadili jen z mála možností a tím si zajistili výhru. Myslíš, že vám také nepřálo štěstí?
Jak jsem říkal, ten zápas jsme si prohráli my sami. Těžko se to hodnotí, když jsme prohráli zápas se soupeřem, který si nevypracoval v podstatě žádnou šanci a jen potrestal naše chyby.

Ty jsi také vyslal na hostujícího brankáře několik střel, ani jedna ale v síti neskončila. Příležitost ke skórování jsi měl i v oslabení. Kde vidíš příčiny, že jsi žádnou nedokázal proměnit v gól?
Nevím přesně čím to bylo, možná jen příště trochu víc preciznosti ještě. Každopádně mě to mrzí, protože gól ode mě nám teď scházel.

Krátce se teď v zápasech objevuješ jako asistent kapitána. Jak vnímáš svou roli? Jsou to pro tebe nové zkušenosti?
Tým se hodně omladil v posledních letech a situace je taková, že patříme už k těm zkušenějším. Nevnímám to tak, že by se něco výrazně změnilo. Momentálně se musíme všichni společně snažit, aby se naše výkony a výsledky zlepšily. My k tomu můžeme jen dopomoct, ale snaha a odhodlání musí být od všech.

V srpnu ses zúčastnil reprezentačního srazu v Litomyšli, odehrál jsi na něm první utkání za mužskou reprezentaci. Jak sis ho užil?
Bylo to nečekané, ale potěšilo mě to. S někým se známe z juniorské reprezentace, ale většinu kluků jsem znal jen jako soupeře z extraligy. Bylo fajn si s nimi zahrát a zkusit něco nového.

Reprezentační dres už jsi oblékal v mládežnických kategoriích. Překvapilo Tě něco v reprezentaci mužů?
Asi ne. Dalo se očekávat, že to bude rychlý a důrazný hokejbal. Je to čest hrát za reprezentaci a ještě proti tak kvalitnímu soupeři jako je Slovensko.

O víkendu se na domácím hřišti střetnete s Letohradem. Jaký zápas očekáváš? Věříš, že po delší době vybojujete nějaký bod?
Je to nepříjemný soupeř. Musíme se poučit z předchozího zápasu, protože očekávám podobný zápas jako s Ústím. Soupeř podle mě bude hrozit z rychlých protiútoků a čekat na naše chyby. Když si na tohle dáme pozor a zlepšíme produktivitu, tak nemůžeme mít jiný cíl než získat tři body.