Plzeňští na domácím hřišti přivítají Ústí nad Labem

V dalším extraligovém zápase se plzeňští hokejbalisté v domácí hale utkají s Ústím nad Labem. Mečounům se v letošní sezóně příliš nedaří, doma jsou ale silnější a budou se snažit vybojovat další body. Ústečtí budou bojovat o čtvrtou výhru v řadě. V akci se také představí všechny mládežnické týmy.

HBC Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem, sobota 23. října od 16:00

Plzeňským hokejbalistům se vstup do sezóny nevydařil. Po osmi odehraných zápasech se s pěti body nacházejí na jedenáctém místě. Bodové rozdíly se soupeři v dolní části tabulky jsou minimální, většina z nich má ale odehráno méně utkání. Všechny body mečouni získali na domácím hřišti. První si zapsali v zápase s Dobřany, kterým podlehli v samostatných stříleních 3:4. Další týden už se ale radovali z první výhry, když porazili Hostivař 6:2. V následujícím zápase vybojovali Plzeňští bod, na Pardubice nestačili v nájezdech a prohráli 4:5. Poté dva venkovní duely nezvládli. Z pražského Kova si odvezli porážku 0:1 a neprosadili se ani v Mostě (0:3).

Ústí nad Labem je na tom lépe. V sedmi zápasech získalo dvanáct bodů a momentálně mu patří šestá pozice. Stejný počet bodů zaznamenaly také týmy na třetím až pátém místě, všichni ale nemají odehraný stejný počet utkání. Ústečtí první bod získali v úvodním utkání s Hostivaří, která zvítězila v prodloužení. První výhru slavili ve třetím zápase, když Hradec Králové porazili těsně 4:3. V následujícím souboji s Mostem nevsítili žádnou branku, další tři utkání už ovládli. Nejprve v prodloužení porazili Letohrad 3:2, poté stejným výsledkem, ale v základní hrací době vyhráli také nad Karvinou a v zatím posledním odehraném utkání nad Dobřany.

Minulou sezónu se celky potkaly v úvodním utkání. Na hřišti Ústí nad Labem se nejprve prosadili hosté a po první třetině měli těsný náskok. Ústecká Elba pak ve druhé části skóre otočila a nakonec zvítězila 2:1. Třikrát se ještě týmy střetly v play off. V prvním utkání byli úspěšnější Severočeši, kteří doma zaznamenali výhru 6:1. Na západě Čech se pak radovali mečouni, když rozhodli v prodloužení (4:3). Třetí zápas vyšel lépe Ústí, které si po vítězství 4:2 zajistilo postup do semifinále.

Nejproduktivnějším hráčem mečounů je se šesti body Richard Hurt, který vsítil tři góly a třikrát nahrával svým spoluhráčům. Čtyři kanadské body posbírali Lukáš Hanuš, Jakub Vobruba a Michal Slanec. Nejvíce bodů z ústeckých hráčů mají na svém kontě Martin Stupka, který zaznamenal pět branek a k tomu přidal dvě asistence, a Vojtěch Červinka, jenž si zapsal sedm přihrávek.

Utkání můžete sledovat živě na TVCOM.cz nebo v textovém online přenosu na Onlajny.com.

Program víkendu

Sobota – 23. října
  • A-tým: Plzeň – Ústí nad Labem (16:00)
  • Junioři: Plzeň – Ústí nad Labem (13:30)

Neděle – 24. října
  • Dorost: Hostivař – Plzeň (13:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Písek (10:00), Plzeň – Prachatice (13:30)