Hodnocení víkendu: Dorost a mladší žáci se radují, A-tým a junioři jsou bez bodu

O uplynulém víkendu se v akci představily čtyři plzeňské celky. A-tým na hřišti Mostu nevstřelil žádnou branku a vyšel bodově naprázdno. Úspěšní nebyli ani junioři, kteří prohráli s Prachaticemi. Jediné domácí utkání sehrál dorost, který vsítil deset branek a udržel nulu. Výhru zaznamenali také mladší žáci.

A-tým

Plzeňským hokejbalistům se na hřišti Mostu nedařilo. Mostečtí otevřeli v páté minutě skóre utkání, vedení pak navýšili před koncem první třetiny. Ve druhé části se provinili nedoveleným zákrokem na Tomáše Ulče, který byl potrestán trestem ve hře. Dlouhou početní výhodu ale mečouni nevyužili. V závěru ještě zkoušeli hru bez brankáře, v níž se ale prosadili domácí trefou do prázdné klece. Plzeňští tak už v druhém zápase nevstřelili branku a ve venkovních duelech zatím nezískali žádný bod.

Komentář trenéra Stanislava Kastnera: Bohužel v první, od nás ne úplně špatné třetině, jsme soupeři našimi chybami nabídli dvoubrankové vedení. Naopak my jsme naše příležitosti využít nedokázali. Druhou třetinu poznamenalo zranění Tomáše Uče, které jsme bohužel nedokázali brankově potrestat. V posledním dějství se nám přes lehké zlepšení nepodařilo dotáhnou naše akce do konce. Hlavní příčinou naší prohry byla naprostá většina prohraných osobních soubojů a malého důrazu před soupeřovo brankou, kdy nejsme schopni se dostat k dorážkám a odraženým míčům. Musíme na tom neustále pracovat.

Sobota 16. října: HBC Most – HBC Plzeň 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Junioři

Junioři nevstoupili do utkání v Prachaticích příliš dobře. Již ve třetí minutě se poprvé v zápase radovali domácí. Plzeňští pak ve druhé třetině našli odpověď v přesilové hře, ale za nedlouho početní výhodu využily také Prachatice a vzaly si své vedení zpět. O vyrovnání se mečouni ještě pokoušeli v závěrečné power play, ale nikdo z plzeňských hráčů míček do branky nenasměroval, naopak gól padl na druhé straně. Plzeň tak nedokázala navázat na sérii šesti výher a zapisuje druhou porážku v sezóně.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Dnešní soupeř byl hodně houževnatý a odhodlaný urvat nějaký bod. To my jsme ze začátku utkání úplně přesvědčiví nebyli a až od druhé třetiny jsme Prachatice začali přehrávat a vytvářeli si spoustu brakových příležitostí. Bohužel dnes rozhodla efektivita. Musíme se na to zaměřit v tréninku a v dalším utkání to odčinit.

Sobota 16. října: HBC Prachatice – HBC Plzeň 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Dorost

V domácím prostředí přivítali dorostenci Suchdol nad Lužnicí. V první třetině se dostali do dvoubrankového náskoku, který v další části navýšili dalšími pěti brankami. Do třetí patnáctiminutovky vstoupili opět gólem, celkem za zády hostujícího gólmana skončily v poslední třetině tři. Plzeňští vybojovali vysokou výhru 10:0 a druhý zápas v řadě udrželi čisté konto.

Komentář trenéra Michala Edla: Úvod zápasu jsme měli nezajímavý. Chyběla nám kvalita i klid na hokejce, kterou máme a umíme tak hrát. Postupně jsme přidali. Ve třetí třetině jsme hodně zamíchali sestavou, abychom zase vyzkoušeli další varianty. Taky tam byl určitý progres. Černou tečkou je nesmyslné vyloučení Matěje Pavlíčka.

Neděle 17. října: HBC Plzeň – SK Suchdol nad Lužnicí 10:0 (2:0, 3:0, 5:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Mladší žáci v Blovicích hned v úvodu utkání inkasovali. V páté minutě se jim podařilo srovnat, ale před koncem první třetiny se zase prosadili domácí. V další části náskok nejprve navýšili, ale plzeňští hráči zlepšili výkon a znovu vyrovnali. V poslední třetině mečouni bojovali a nakonec si odvezli výhru 6:4. Mladí hokejbalisté tak zaznamenávají už páté vítězství v řadě.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Předem je třeba říct, že blovický tým udělal od léta velký herní progres. Bylo to vidět po celou dobu utkání. My jsme ho nezačali dobře a výsledkem byla prohraná první třetina. Možná kromě dobrého výkonu domácích se projevilo jisté uspokojení z vysoké výhry před týdnem, možná ale to byla jen nestálost výkonů, což u hráčů tohoto věku není nic neobvyklého. Od druhé třetiny jsme se zlepšili a díky tomu srovnali skóre. V poslední části bylo na týmu vidět, že chce strhnout vítězství na naši stranu. To se nakonec povedlo. Dnes to je cenné a vybojované vítězství!

Neděle 17. října: SK Inter Blovice – HBC Plzeň 4:6 (2:1, 1:2, 1:3)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu

Sobota – 23. října
  • A-tým: Plzeň – Ústí nad Labem (16:00)
  • Junioři: Plzeň – Ústí nad Labem (13:30)

Neděle – 24. října
  • Dorost: Hostivař – Plzeň (13:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Zliv (14:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Písek (10:00), Plzeň – Prachatice (13:30)