Mečouni se utkají s posledním Kovem, bodovou šňůru se pokusí natáhnout na čtyři zápasy

Po sérii třech domácích zápasů vyjedou mečouni na hřiště pražského Kova. V posledních utkáních si plzeňští hokejbalisté zapsali první body a pokusí se na to navázat. Pražští hráči zatím nemají ani bod a budou se to snažit změnit. V akci budou také všechny mládežnické týmy, doma se představí jen mladší žáci.

TJ Kovo Praha – HBC Plzeň, sobota 9. října od 11:00

Plzeňští hokejbalisté se po šesti odehraných zápasech nacházejí v tabulce s pěti body na desátém místě. Stejný počet bodů má také jedenáctá Hostivař, na devátou a osmou pozici chybí mečounům jen bod, soupeři ale mají odehrané o utkání méně. Vstup do sezóny se plzeňským hráčům nevydařil. V úvodním utkání prohráli s Hradcem Králové 1:7, v dalším v domácím prostředí podlehli Kladnu 1:3. Žádný bod si mečouni nepřivezli ani z Kert Parku (2:5). První body si zapsali v posledních třech domácích zápasech. Nejprve nezvládli utkání s Dobřany, které zvítězily po samostatných stříleních 4:3. Poté si už s Hostivaří vybojovali první výhru, když ji porazili 6:2. V zatím posledním odehraném souboji získali jen bod, na Pardubice nestačili v samostatných stříleních (4:5).

Kovu se na začátku sezóny nedaří. Z pěti odehraných zápasů nezískalo ani bod a v tabulce je na poslední příčce. V prvním utkání na domácím hřišti prohráli Pražané s Mostem 2:4, stejným výsledkem podlehli také Letohradu a Karviné. V dalším zápase se jim nedařilo s Hostivaří, která zvítězila 5:2. V posledním odehraném duelu podlehli hráči Kova Dobřanům 1:3. V utkání se dostali do vedení, ale hokejbalisté ze západu Čech pak ve druhé třetině skóre otočili a v poslední části hry upravili na konečných 1:3.

Oba týmy se minulou sezónu potkaly v plzeňské hale, kde se z vítězství radovali domácí. Ti se vždy dostali do vedení, Kovo muselo dotahovat, na třetí branku už ale odpověď nenašlo a prohrálo 2:3. Naposledy se Plzeň a Kovo utkaly v přípravném zápase před sezónou. V našem hlavním městě byli lepším týmem Plzeňští, kteří si domů přivezli výhru 3:1.

V úvodu sezóny se mečounům v produktivitě nedařilo, v posledních zápasech si ji ale vylepšili. Nejproduktivnějším hráčem je se šesti kanadskými body Richard Hurt, který byl úspěšný především v posledních dvou domácích zápasech. Plzeňský útočník v sezóně zatím vsítil tři góly a na stejný počet nahrál. Čtyři body zaznamenali Lukáš Hanuš, Jakub Vobruba a Michal Slanec.

Pražští hráči zatím byli přesní nejmíň ze všech extraligových týmů. Nejvíce bodů posbíral Ondřej Fluxa, který se blýskl čtyřmi body, když zaznamenal jeden gól a k tomu přidal tři asistence. Tři body získali Jaroslav Pátek (2+1) a Petr Adam (0+3).

Utkání můžete sledovat v textovém online přenosu zde.

Program víkendu

Sobota – 9. října
  • A-tým: Kovo Praha – Plzeň (11:00)
  • Junioři: Kovo Praha – Plzeň (14:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Dobřany (09:00)

Neděle – 10. října
  • Dorost: Prachatice – Plzeň (14:00)
  • Starší žáci: Blatná – Plzeň (10:00)