Mečouni budou čelit mistrovi. V sobotu vyrazí na hřiště Kert Parku

Šňůru čtyř zápasů během osmi dní odstartuje plzeňský A-tým na hřišti úřadujícího mistra. V sobotu odpoledne odehraje duel na pražských Lužinách, kde bude čelit místnímu Kert Parku. Mečouni zatím ze dvou zápasů nezískali ani bod a ani Kert nezažívá zrovna ideální rozjezd sezóny. Kdo se bude radovat ve vzájemném souboji?

HC Kert Park Praha – HBC Plzeň, sobota 25. září od 16:00

Plzeň má po letní přípravě, kdy absolvovala turnaj Páňa Cup a zápas na hřišti Kova Praha, odehrané v extralize dva zápasy. Po výbuchu v Hradci Králové, kde Piráti svěřence Stanislava Kastnera vyprovodili výsledkem 7:1 hostili o minulém víkendu Kladno. V první polovině zápasu si vypracovali pěkné brankové příležitosti, nakonec se ale radovalo Kladno. Alpiq v plzeňské hale zvítězil 3:1 a mečouni měli o čem přemýšlet. Jedním z hlavních neduhů byly neproměněné přesilovky. Kladenští hokejbalisté mířili na trestnou lavici hned v osmi případech…

Přitom vstřelený gól Plzně v přesilovce spojuje obě utkání, a to hned na jejich začátku. Mečouny v obou případech poslal do vedení Vít Lokajíček, který je zatím jediným střelcem svého týmu. Nyní mečouny čeká další těžká zkouška, kdy je čeká suverén posledních sezón – HC Kert Park Praha. Ani na Lužinách to ale letos není bez mráčku. Tým pod vedením Davida Kuny a Milana Jelena zatím zvítězil pouze jednou ze tří případů. Na úvodní výhru nad Karvinou (5:2) se nabalily porážky na půdě Dobřan a Letohradu, v obou případech se domácí týmy radovaly z výhry 4:2.

Jádro týmu je na Kertu několik let složené z reprezentačních stálic. Trenéři se mohou spolehnout na jména jako Martin Kruček, Tomáš Wróbel, Petr Danko nebo Dalimil Zvonek. Postupně více šancí dostává dravé mládí, ať už to jsou boleslavští bratři Lhotové, odchovanec Kertu Vojtěch Jágr nebo Jakub Laurinc ze Suchdola, který byl jednou z hlavních postav reprezentace U21. Kádr Kertu navíc letos doplnil Radomír Vaněk z Ústí nad Labem.

Velmi zajímavá je situace v brankovišti. Kert Park má na soupisce zapsaných hned šest maskovaných mužů. Trenéři zatím nenasadili ani jednoho z obvyklé dvojice Mikl-Mroviec. Ve dvou zápasech chytal juniorský reprezentant Filip Koch a jeden duel má za sebou Lukáš Varga. Je otázkou, kdo nastoupí mezi tři tyče proti Plzni.

Mečouni budou v Praze chtít svoji hru postavit na týmovém výkonu. Právě to podle kapitána Michala Slance vede k úspěchu a jedině tak může tým myslet na bodový zisk. Návrat kapitána a reprezentačního obránce by pro mladý tým měl být velkou vzpruhou do nadcházejících osmi náročných dní, ve kterých mečouni odehrají hned osm duelů.

Utkání bude živě přenášeno na Youtube kanálu Bedrwood Studia.

Utkání můžete sledovat také v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota 25. září
  • A-tým: Kert Park – Plzeň (16:00)
  • Junioři: Rakovník – Plzeň (11:00)
  • Starší žáci: Dobřany – Plzeň (11:00)

Neděle – 26. září
  • Mladší žáci: Blatná - Plzeň (?)