Hodnocení víkendu: První výhry pro mládežnické týmy, A-tým propadl

O uplynulém víkendu již šla do akce další mládežnická družstva a také A-tým. Tomu ale extraligová premiéra v letošním ročníku pořádně zhořkla, z Hradce Králové si přivezl debakl. Juniorům a dorostu se povedlo otočit skóre a získat tři body. Žákovská družstva prověřily týmy z jihu Čech.

A-tým

První extraligový zápas sehráli mečouni v Hradci Králové. Nezačali jej vůbec zle. Svoji aktivitou si vynutili dvě vyloučení na hradecké straně a početní výhodu pěti proti třem zužitkoval Lokajíček. Hosté vedení udrželi do 20. minuty. Od té doby byl zápas jasně v režii domácích Pirátů. Ve druhé části nasázali čtyři góly a mečouni nakonec odjížděli s debaklem 7:1.

Komentář trenéra Stanislav Kastner: Utkání se mi nehodnotí dobře. Představovali jsme si lepší začátek sezóny. Po první třetině jsme vedli 1:0. Nebylo to sice z naší strany ideální, ale soupeře jsme v ní do žádných větších šancí nepouštěli. Po přestávce jsme se chtěli zlepšit a zareagovat na některé taktické prvky soupeře. Zlepšil se ale Hradec a my jsme naopak přestali dodržovat stanovený systém. Nedokázali jsme se vyrovnat se soupeřovo agresivní hrou a z cela jsme odpadli. Doufám však, že se z toho poučíme a podobné výsledky se nebudou opakovat.

Sobota 11. září: HBC Hradec Králové 1988 – HBC Plzeň 7:1 (0:1, 4:0, 3:0)

Podrobnosti o utkání

Junioři

Domácí premiéra plzeňským juniorům začala pěkně zhurta. Prachatice se v páté minutě ujaly vedení. Obraz hry se výrazně proměnil po vyrovnávací brance, kterou Zíkovi připravil krásně Miksan. Tato branka domácí „odbrzdila“ a od té dominovali. Soupeře během zápasu pustili pouze ke čtyřem střelám na branku. Stejný počet branek naopak padl do prachatické sítě a Plzeň si připsala první body do tabulky.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Proti Prachaticím jsme předvedli zcela odlišný výkon oproti minulému týdnu v Ústí. Díky dobrému pohybu a aktivní hře po celé utkání, jsme otočili nepříznivý vývoj. Vytvořili jsme si spoustu brankových příležitostí, ale bohužel se zatím potýkáme s velice špatnou koncovkou. Na druhou stranu mám radost z toho, že se nám začíná dařit přenášení herních činností, které trénujeme, do zápasu.

Sobota 11. září: HBC Plzeň – HBC Prachatice 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Dorost

V prvním zápase sezóny plzenští čekali na úvodní branku do desáté minuty, kdy se prosadil Pavlíček, jenže domácí Kert hned v následujícím střídání srovnal a do první přestávky dokonce otočil skóre. To bylo ovšem ze strany Pražanů vše. Plzeňané zařadili vyšší rychlostní stupeň a góly padaly už jen do sítě Kertu. Mečouni si dokráčeli pro vítězství 8:2. Polovinu branek Plzně vstřelil Matěj Pavlíček. Bodovala rovněž trojice hráčů z kategorie starších žáků.

Komentář trenéra Michala Edla: Zápas byl velice solidní s velkým vykřičníkem z první třetiny. Kluci musí být připraveni již od rozcvičky. Věci z tréninků se postupně začali objevovat. Budeme dál pracovat.

Neděle 5. září: HC Kert Park Praha 2:8 (2:1, 0:4, 0:3)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Plzeňané měli skvělý vstup do utkání, vedení zařídil šetadvacet sekund po začátku Kotrouš. Poté si ale vybrali gólový půst. Na další trefu se čekalo do 19. minuty, ve které se vzápětí trefil i jihočeský Olymp. Soupeř se trefil ještě jednou, mezitím si ovšem mečouni s chutí zastříleli. Časomíra se zastavila na skóre 13:2. Za zmínku stojí šest asistencí z hole Našince.

Komentář trenéra Michala Samce: Vstup do sezóny se nám povedl na jedničku. Kluci ukázali svŮj potenciál a přes rozpačitou první třetinu soupeře jasně přehráli. Mrzí mi jen častá vyloučení a zbytečné chyby, na kterých určitě zapracujeme. Doufám, že kluci na sobě budou dál pracovat a naše výkony budou ještě lepší.

Sobota 11. září: HBC Plzeň – TJ Olymp Jindřichův Hradec 13:2 (1:0, 7:1, 5:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Mladší žáci přivítali v sobotu hned dva týmy z jihu Čech. Nejprve se utkali s celkem Suchdola nad Lužnicí. Skóre se přelévalo ze strany na stranu a zápas nakonec skončil remízou 4:4, kterou soupeř vystřelil těsně před koncem. Ve druhém utkání hostili Plzeňané českobudějovický Pedagog. V něm už se radovali z vítězství 5:3, kdy rozhodující dvě branky vstřelili v poslední třetině.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Po turnaji v Praze jsme zahájili naší soutěž. My vlastně asi ani nesmíme psát jak zápasy dopadly, protože se oficiálně se hrají bez výsledků… Pořád tomuto rozhodnutí nerozumím a jsem k tomu, včetně formátu, kdy se ustoupilo ze zaběhnutého modelu, velmi kritický. Přesto zápasy zhodnotím. V remízovém utkání se Suchdolem jsme šli do dvoubrankového vedení, které jsme ztratili a vedl naopak soupeř. Ve třetí třetině jsme dokázali otočit skóre. Škoda vyrovnávací branky 12 vteřin před koncem, ale na správné řešení podobných situací musí hráči odehrát více utkání. I tak bylo vidět zlepšení oproti turnaji. V odpoledním zápase proti Pedagogu jsme strhli vedení na svoji stranu definitivně až v poslední části zápasu. I tady podal tým lepší výkon než před týdnem. Vnímám zlepšování individuálních výkonů týden od týdne. Je to potěšitelné a máme z toho radost!

Neděle 12. září: HBC Plzeň – Suchdol nad Lužnicí 4:4 (2:0, 0:2, 2:2)

Podrobnosti o utkání

Neděle 12. září: HBC Plzeň – SK Pedagog České Budějovice 5:3 (1:1, 2:2, 2:0)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota 18. září
  • A-tým: Plzeň – Kladno (16:00)
  • Junioři: Plzeň – Kladno (13:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Blovice (11:00)

Neděle – 19. září
  • Dorost: Plzeň – Kladno (14:00)
  • Mladší žáci: Třemošná – Plzeň (10:30)