V Hradci Králové se mečounům nedařilo, domů se vracejí s prohrou

Úvodní zápas nové sezóny se A-týmu nepovedl. Ve východních Čechách se sice na začátku utkání dostal v přesilové hře do vedení, ale poté už se síť vlnila jen na druhé straně. Za zády plzeňského gólmana skončilo celkem sedm branek a na první výhru musí mečouni čekat. Jediným úspěšným střelcem Plzně se stal Vít Lokajíček.

Plzeňští hokejbalisté vstoupili do prvního utkání nového ročníku v mladé sestavě. Úvod zápasu se jim vydařil. Hned na začátku první třetiny měli k dispozici dvojnásobnou přesilovou hru, kterou dokázali využít. Na brankovišti byl pohotový Vít Lokajíček, který otevřel skóre utkání. Plzeňští poté byli aktivní, ale další branku nepřidali. V polovině první části hry začali hrozit i Hradečtí na druhé straně. Návara v plzeňské bráně byl ale pozorný a proti střele Ježka od modré zasáhl, svůj tým podržel i následně při úniku Šimůnka. Po první třetině tak mečouni vedli o jeden gól.

Na začátku druhé patnáctiminutovky se do šance dostal Hurt, ale v samostatném úniku se neprosadil. Poté už byli na hřišti aktivnějším týmem domácí, kteří rychle otočili skóre zápasu. Po střele Hrabici se míčku ujal Jan Bacovský, který poprvé v duelu prostřelil Návaru. Za necelé dvě minuty se stav znovu měnil. Jakub Svoboda si převzal balonek a přesnou ranou dopravil míček za záda plzeňského gólmana.

Hradečtí byli při chutí i nadále. Akci Fiedla ještě Návara zastavil, Daniel Černý už ale míček za brankovou čáru umístil. Východočeši už vedli o dva góly a svůj náskok před přestávkou ještě navýšili. Úspěšnou akci zakončil přesnou trefou Jan Bacovský. Plzeňští pak měli těžkou situaci, přesto ještě něco mohli s utkáním udělat v poslední třetině.

V úvodu se snažili snížit nepříznivé skóre, Hradečtí ale byli stále lepším týmem a Plzni se nedařilo prosadit. Naopak góly padaly do druhé branky. V dobré pozici byl Šimůnek, ale nezamířil přesně. Za chvíli už se ale Hradec mohl radovat. Do míčku se na modré čáře opřel Jan Bacovský, který tak v duelu vsítil hattrick.

Hosté si poté situaci zkomplikovali vyloučením, které Hradec potrestal. Z pravého kruhu vsítil šestou branku Hradeckých Ondřej Březina. Neuběhly ani tři minuty a plzeňský brankář inkasoval posedmé. Druhým gólem v zápase se blýskl Ondřej Březina, který obdržel přihrávku od Svobody. V závěru utkání už si domácí vedení pohlídali. Plzeň se tak domů vrací bez bodů.