Nabitý víkend: HBC Plzeň na Sportmanii, A-tým na Páňa Cupu, reprezentanti v Žilině

Pořádná porce hokejbalu čeká klub HBC Plzeň o nadcházejícím víkendu. Od soboty do pondělí bude hokejbalové stanoviště HBC Plzeň součástí Sportmanie 2021. A-tým vyrazí do Kladna na prestižní turnaj Páňa Cup. Trojice juniorů spolu s trenérem se v barvách reprezentace U19 utkání se Slovenskem.

Plzeňská Sportmanie vzešla z úspěšného Olympijského parku při letní olympiádě v Riu de Janeiru v roce 2016. Od té doby se každé léto po jeden týden koncentrují do areálu za OC Plzeň Plaza nejrůznější sporty. Mezi nimi nechybí ani hokejbal, který patří mezi navštěvovaná sportoviště, z čehož máme velikou radost! Zejména, když někdo z návštěvníků dříve či později rozšíří řady mečounů. V loňském ročníku nám udělalo radost počasí a také radost, se kterou se hrálo na hokejbalovém hřišti, které pro vás přichystáme i letos!

Budeme se na vás těšit v parku za OC Plaza v termínu od 21. do 23. srpna na stanovišti č. 20. Otevírací doba areálu je o víkendu 10:00–20:00, ve všední den pak od 14:00 do 20:00. Upozorňujeme, že organizátoři budou u vstupu kontrolovat tzv. „bezinfekčnost“. Tedy nutnost prokázat se certifikátem o očkováním, prodělané nemoci nebo negativním testem.

Zatímco na Sportmanii bude možné se potkat s hráči a trenéry juniorských kategorií, mužský A-tým zamíří na prestižní Páňa Cup. A to s pořádnou novinkou. Tým totiž převzal Stanislav Kastner, bývalý extraligový univerzál a v posledních dvou sezónách asistent Josefa Kadaněho. Spolu se svými svěřenci bude bojovat o co nejlepší umístění. Kromě pořádajícího Kladna se utká s pražskou Hostivaří, Letohradem a slovenskou Skalicou, kterou znají i plzeňští fanoušci. Právě se Skalicou se mečouni utkali ve finále premiérového ročníku Páňa Cupu v roce 2018. V něm nakonec Plzeňané v dramatickém souboji získali prvenství po výhře 5:4 v prodloužení. Na jakém místě se umístí Plzeň letos? Může napovědět hned první zápas, který mečouni odehrají v sobotu v 11 hodin proti letohradským Jelenům.

Závěrečný odstavec patří čtveřici mečounů, která vyrazí s výpravou českého národního týmu U19 do slovenské Žiliny. Pro hráče se bude jednat o rozlučku s touto kategorií, jelikož jejich sen o MS zhatila pandemie COVIDu-19, která ani letos nedovolila uskotečnit juniorský šampionát ve Švýcarsku. Do výběru trenéra Semery, trenéra plzeňských juniorů, se dostala trojice Luděk Pavlík, Jan Miksan a Jaroslav Svoboda.