Musíme se vyvarovat herních výpadků během zápasů, upozorňuje Jakub Vobruba

Svým prvním gólem v sezóně pomohl Jakub Vobruba k výhře nad Hostivaří, kde si mečouni vybojovali postup do play off. To si zajistili po dobrých výsledcích po restartu sezóny, kdy prohráli jen jedno utkání, všechna ale skončila těsně. Plzeňský útočník má takové zápasy rád, někdy by je ale radši dohrával s větším náskokem.

V podzimní zkrácené části jste nezískali ani bod, po restartu sezóny jste zatím prohráli jen jednou a už máte jistý postup do play off. Jste spokojeni s jarními výkony?
Myslím, že s počtem bodů, co jsme nasbírali, můžeme být spokojeni. I když v některých zápasech hra nebyla nejlepší, tak pro nás bylo důležité, že i z těchto zápasů jsme si připisovali body.

Jaké jsou podle tebe silné stránky týmu a na čem je naopak ještě potřeba do play off zapracovat?
Silné stránky bych viděl v tom, že i zápasy, ve kterých nám to příliš nešlo, jsme většinou dokázali strhnout na svou stranu a dovést do vítězného konce. Naopak zapracovat bychom určitě měli na disciplíně a musíme se vyvarovat herních výpadků během zápasů.

Vyřazovací boje jste si zajistili v sobotu výhrou v Hostivaři, která ale taky ještě měla šance na postup. Jak náročné to bylo utkání?
Věděli jsme, že to bude náročné, ale měli jsme dobrý vstup a mohli jsme si vytvořit náskok a mít klid ve zbytku zápasu. Nakonec jsme museli o výsledek bojovat až do poslední sekundy.

V posledních necelých čtyřech minutách jste přišli o tříbrankový náskok, soupeř se dotáhl jen na rozdíl jednoho gólu. Viděl jsi v závěru nějaké nedostatky ve hře, kterým je potřeba se vyhnout, aby takové komplikace v dalších zápasech nenastaly?
Asi už jsme si mysleli, že je rozhodnuto a z toho jsme dostali gól na 4:2. Potom už to chtělo jen větší klid a soustředit se na dohrání zápasu.

Na začátku druhé třetiny jsi vsítil svůj první gól v sezóně. Jak bys ho popsal?
Byla to jednoduchá akce, nahodili jsme míček do pásma, Švarcík (Marek Švarc) vystřelil a po odrazu od obránce jsem jen dorazil míček do brány.

V šancích jsi se objevoval i v předchozích utkáních. Kde vidíš příčiny, že ses delší dobu nemohl prosadit?
Nevím, čím to bylo, ale v posledních zápasech už jsem začínal být trochu frustrovaný. Jsem rád, že se to teď povedlo a doufám, že nějaké góly do konce sezóny ještě přidám.

Sedm soubojů z deseti odehraných skončily v letošní sezóně těsným výsledkem, pouze o jednu branku. Máš rád takové zápasy, kdy se o vítězství hraje až do konce?
Je pravda, že takové zápasy mám rád, ale někdy bych i uvítal, kdyby se konec zápasu dohrával pro nás ve větším klidu (smích).

Poslední duel zkrácené základní části odehrajete v sobotu na domácím hřišti s Dobřany. S jakými cíli půjdete do utkání?
Určitě ho chceme vyhrát a mít co nejvyšší umístění do play-off. Chceme se dobře naladit před dalším víkendem.