Hodnocení víkendu: B-tým těsně padl, junioři přehráli ústeckou Elbu

V neděli naskočila v plzeňské hale tři družstva. B-tým, junioři a starší žáci. Zvítězit se povedlo jen juniorům, kteří porazili Ústí nad Labem 6:2. O den dříve zápasové dresy oblékla minipřípravka, která se představila na hřišti 20. ZŠ proti hokejistům Třemošné.

B-tým

Mladíci v plzeňském B-týmu chtěli získat další body do tabulky 1. Alpa ligy. Navzdory vysokým teplotám v hale oba týmy dokázaly hrát ve vysokém tempu po celých 45 minut. Zápas rovněž provázela častá vyloučení na obou stranách. V šesté minutě se ujali hosté vedení využitou přesilovkou. Mečouni zásluhou Komance a Chramosty utkání otočili ve druhé třetině. Vzápětí ale srovnal stav svítkovský Král. Stejný hráč si vzal slovo na konci 41. minuty a na jeho trefu na 2:3 už Plzeňané odpověď nenašli.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Celé utkání se hrálo ve vysokém tempu. Bohužel možná z přemíry snahy jsme byli během první třetiny třikrát vyloučeni a soupeř jednu přesilovku využil. Ve druhé třetině jsme ještě trochu přidali a výsledek otočili. Vzápětí však po nedůrazu před vlastní brankou soupeř vyrovnal. Ve třetí třetině se hra přelévala nahoru dolu. A po jedné chybné rozehrávce, dali pardubičtí rozhodující branku. Těžký zápas proti velice kvalitnímu soupeři. Rozhodli zkušenosti, které v těchto utkáních chceme sbírat.

Neděle 6. června: HBC Plzeň – Svítkov Stars Pardubice 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Junioři

Druhý zápas BEKO poháru juniorů plzeňskému družstvu vyšel. Do duelu s Ústím nad Labem jim skvěle vyšel vstup. Do kabin se odcházelo za stavu 3:0 pro domácí. Hosté na začátku druhé části snížili. Další branky přinesl až její závěr, který byl poměrně divoký v rozmezí dvou minut a třinácti sekund padly tři hned tři branky. Ve třetí části završil na konečných 6:2 plzeňský útočník Smeták, který byl u poloviny gólů svého týmu (2+1). Pozitivem jsou i dvě plzeňské využité početní výhody.

Komentář trenéra Michala Edla: Vstup do utkání jsme měli výborný a to vlastně rozhodlo zápas. Hráči k tomu správně přistoupili a makali na 100% celý zápas. Soupeř měl rozhodně kvalitu. I když prohrával měl pasáže, kdy nás přehrával. Naštěstí jsme to ustali a přidali. Jednoznačně se klukům potvrdilo, že při dodržení pokynů je snazší cesta k vítězství.

Neděle 6. června: HBC Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem 6:2 (3:0, 2:2, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Starší žáci v neděli přivítali Beroun. Kelti se ukázali jako velmi zdatný soupeř a tahali za delší konec lana. Plzeňané nakonec ze zápasu odešli s vysokou prohrou a bohužel také se zraněným brankářem. Berounští hokejbalisté odjeli zpátky do svých domovů s vítězstvím 9:3. Za Plzeň dvakrát skóroval Koc, jednou Martin Král.

Komentář trenéra Daniela Krále: Zápas nám ukázal, že bychom potřebovali více podobných soupeřů. Fyzicky zdatných a herně vyspělých. To nám v běžných sezónách chybí a pak nejsme na těžké zápasy připraveni. Kromě nepříznivého výsledku jsme přišli i o zraněného gólmana.

Neděle 6. června: HBC Plzeň – SK Kelti 2008 3:9

Minipřípravka

Minipřípravka v sobotu 5. června sehrála dva zápasy proti hokejistům Meteoru Třemošná. Nejprve nastoupili hráči ročníků 2012/13, po nich jejich mladší kolegové z ročníků 2014/15.

Komentář trenéra Jiřího Navrátila: První zápas hráli ročníky 2012/2013. Tento zápas jsme těsně prohráli 5:4, ale byl to nádherný boj až do poslední chvíle. Dostávali jsme se do spousty šancí, ale chyběl nám větší důraz v předbrankovém prostoru. Bohužel skoro všechny góly jsme právě dostali z tohoto prostoru. V této činnosti byl největší rozdíl mezi hokejisty z Třemošné a námi. V druhém zápase ročníků 2014/2015, jsme dlouho vedli 1:0 po brance Matěje Rubka a za obrovské podpory rodičů jsme zápas jsme nakonec vyhráli 2:1 na nájezdy. Oba zápasy odchytal dlouholetý hráč z pole Adam Soták, který se přesunul do brány teprve před měsícem. Na to, že chytá teprve takto krátce, je na něm vidět každý zápas obrovské zlepšení, stává se naší oporou a navíc ho to strašně baví.

Program příštího víkendu:

Sobota – 5. června
  • A-tým: Hostivař – Plzeň (11:00)
  • Přípravka: Turnaj Nižbor
  • Junioři: Rakovník – Plzeň (11:00)
Neděle – 6. června
  • B-tým: Suchdol nad Lužnicí – Plzeň (15:00)