Cítím se teď dobře, mám chuť a hokejbalem se bavím, nezastírá Richard Hurt

Na začátku sezóny kvůli zranění nenastoupil Richard Hurt do žádného utkání, po restartu soutěže ale zatím odehrál všechny a s šesti kanadskými body je momentálně neproduktivnějším hráčem týmu. Gól a asistenci také zaznamenal v nedělním zápase s Mostem. Nejen o víkendových soubojích se plzeňských útočník rozpovídal.

Máte za sebou náročný víkend, ze dvou zápasů jste vybojovali tři body. Jak jste s tímto výsledkem spokojeni?
Mám smíšené pocity, čekali jsme určitě větší bodový zisk z víkendu, ale po hře, kterou jsme předvedli v neděli, musíme být rádi za tři body.

Začněme sobotním utkáním. Povedl se vám začátek, vedli jste už 2:0, nakonec jste ale nad Karvinou zvítězili až v samostatných stříleních. Jak náročný to byl zápas?
Zápas to byl náročný, Karviná hrála houževnatě a není divu, že se jim letos daří. Ale týmově jsme to dobře zvládli a zaslouženě bereme druhý bod.

V neděli jste se utkali s Mostem před kamerami O2 TV Sport. Jednalo se o první duel, který tento kanál vysílal. Vnímali jste to na hřišti? Motivovalo vás to?
Já osobně jsem to moc nevnímal, nevím jak kluci, ale myslím, že to vliv nemělo. Sem tam se usmát do kamery jsem si ale neodpustil (smích).

Se soupeřem ze severu Čech se skóre přelévalo, nakonec jste mu podlehli v prodloužení. Co bylo podle tebe nakonec tím rozhodujícím momentem?
Když pominu časté vyloučení, tak jsme dělali hodně herních chyb. A přišlo mi, že jsme byli líní na krok. To bylo asi klíčové.

V zápase bylo hodně vyloučení. Ty v přesilové hře nastupuješ s Ondřejem Kejřem a Michalem Slancem. Jaké to pro tebe je hrát po boku zkušených reprezentantů?
Je to určitě dobrá zkušenost, pan Kejř i Sláňa (Michal Slanec) jsou výborný hráči. Jsem rád, že si to s nimi můžu strčit.

Jsi teď neproduktivnějším hráčem týmu. Je pro tebe přínosem být v jedné lajně s Vítem Lokajíčkem, na kterého jsi zvyklý z mládeže?
Cítím se teď dobře, mám chuť a hokejbalem se bavím. S Víťou spolu hrajeme už od mladšího dorostu, takže si myslím, že to přínosem je.

Na podzim jsi se v sestavě neobjevoval kvůli problému s ramenem, nyní jsi na hřišti hodně vidět. Limituje Tě to nějak, nebo už sis na to zvykl?
Vůbec ne. Jsem rád, že dostávám více prostoru.

Příští víkend se střetnete s Hostivaří, která také bojuje o play off. Můžeme očekávat další vyrovnaný souboj?
Hostivař bude hrát běhavý hokejbal, mají mladý tým, který se o to play off bude chtít porvat, ale věřím, že zápas zvládneme.