Po páté už to nevyšlo, Plzeňané prohráli s Mostem v prodloužení

Mečouni před televizními kamerami nezvládli utkání s Mostem podle představ. Již v první třetině prohrávali, v té další sice nejprve otočili skóre, ale v závěru byl stav nerozhodný. Ve třetí části padl na každé straně jeden gól, a tak přišlo na řadu prodloužení. V něm utkání rozhodl Markytán a Plzeňští si tak zapisují jen bod.

Oproti včerejšímu utkání nastoupili plzeňští hokejbalisté v pozměněné sestavě. V úvodních vteřinách souboje se hra přelévala ze strany na stranu. Skóre se podařilo otevřít v sedmé minutě Janu Valentovi, na jehož střelu od modré měl Kráčina zakrytý výhled, a nemohl tak dobře zareagovat. Krátce poté si Plzeňští zahráli přesilovou hru, ale stav se neměnil. Stejnou příležitost měli za nedlouho hosté, ale v první třetině už se nikdo ze vstřelené branky neradoval.

Na začátku druhé patnáctiminutovky se ocitl v dobré šanci v přesilové hře Hanuš, ale plzeňský obránce zamířil jen do tyče. Poté přišlo vyloučení na druhé straně, Mostu se ale početní výhoda příliš nevydařila. Na vyloučení byl zápas bohatý, v nerovnovážném počtu hráčů se pak prosadili domácí. Gřonka našel před bránou Michala Slance, který míček sklepl do sítě. Plzeňští byli poté aktivní, což vyústilo v další gól. Hurt vyběhl od levého mantinelu k brance a nahrál nabíhajícímu Vítu Lokajíčkovi, který zamířil přesně do odkryté části klece.

Plzeň si pak ale situaci zkomplikovala, když se na minutu dostala do třech. Nejprve mečouni podržel Kráčina, který ránu Hnízdila od modré vyrazil do ochranné sítě. Na další pokus Mostu už byl ale krátký. Pouhých sedm vteřin před odchodem do kabin vrátil krátce po vhazování od modré Mostu vedení Radim Štěpáník, za jehož střelou z první se Kráčina jen ohlédl.

Plzeňští nevstoupili dobře ani do třetí části. Ze začátku sice byli aktivnější, ale pak se vylučovalo a domácí se podruhé v utkání dostali do tří. Dvojnásobnou početní výhodu využil Jaromír Markytán, který rozvlnit síť z pravého kruhu. V dobré šanci byl také vzápětí Singer, na druhé straně se pak blýskl Pauer, ale ani jeden se neprosadil. Vyrovnat se podařilo mečounům minutu a osm vteřin před koncem základní hrací doby. Ondřej Kejř napřáhl na modré a Richard Hurt ještě tečoval jeho ránu před brankou.

Za nerozhodného stavu 3:3 tak následovalo prodloužení, které zvládli lépe Mostečtí. Z protiútoku hosté rychle naběhli před plzeňskou klec, Singer z pravé strany nahrál před bránu Jaromíru Markytánovi, který z blízkosti překonal Kráčinu a zařídil Mostu druhý bod. Plzeňský brankář ale v zápase předvedl spoustu skvělých zákroků a byl vyhlášen nejlepším hráčem Plzně. Ta poprvé po restartu sezóny prohrává a do tabulky si zapisuje jeden bod.

Ohlasy po utkání

Stanislav Kastner (asistent trenéra HBC Plzeň): Utkání se nám moc nepovedlo, po dobrém vstupu do zápasu jsme zhruba v polovině první třetiny začali působit ustrašeně, málo jsme se tlačili dopředu a do soupeřovy třetiny. Přišlo mi, jako kdyby nám nešly nohy. Chyběla nám osobní odpovědnost a odvaha. Nebyli jsme tak odvážní v přechodu do útoku a v útočném pásmu. To si myslím, že byl klíč, proč jsme dnes prohráli.