Plzeňští hokejbalisté doma nastoupí proti Hradci Králové, utkají se o třetí výhru v řadě

Sérii třech domácích zápasů odstartují mečouni s Hradcem Králové. V domácím prostředí se pokusí navázat na předchozí dvě výhry a budou usilovat o další důležité body. Poslední vzájemná utkání s Hradcem byla vyrovnaná, o výsledku rozhodoval pouze jeden gól a ani teď nelze očekávat nic jednoduchého.

HBC Plzeň – HBC Hradec Králové 1988, sobota 22. května od 16:00

Plzeňští jsou v dohrávané části sezóny zatím úspěšní. Zatímco na podzim nezískali ve čtyřech venkovních utkáních ani bod, po restartu soutěže zvládli oba zápasy a bojují o play off. Nejprve na domácím hřišti porazili Kovo těsně 3:2, minulý týden v Letohradu získali první venkovní body za vítězství 4:2. V neúplné tabulce mečounům patří s šesti body osmé místo, stejný počet bodů posbíral také Most, který ale odehrál o utkání méně.

Hradečtí Piráti měli o uplynulém víkendu volno. Předtím se představili v Ústí nad Labem, kdy domácí Elbě podlehli 1:3. V podzimní části bodovali ve všech soubojích kromě prvního s pražským Kert Parkem. Za tři body vyhráli dvakrát, když si poradili s Kovem (5:0) a Hostivaří (10:4), v dalších třech zápasech zvládli samostatná střílení. V sedmi duelech tak vybojovali jedenáct bodů, to jim zatím stačí na páté místo. Nutno ale říci, že všechny týmy nemají odehraný stejný počet utkání.

V minulé nedohrané sezóně se Plzeň a Hradec v extralize potkali jen jednou. V domácím prostředí Plzeňští už od čtvrté minuty vedli, ale Východočechům se vždy podařilo vyrovnat a o výhře mečounů rozhodl až v samostatných stříleních Michal Průcha. Naposledy se obě mužstva utkala na loňském Pilsen Challenge, kde opět sehrála vyrovnané duely. V základní části skončil zápas nerozhodným výsledkem 2:2, ve finále rozhodl o vítězství Hradce jediný gól.

V letošním ročníku se mečounům příliš nedaří v produktivitě. Zatím nastříleli dvanáct branek, což je nejméně ze všech extraligových celků. Průměr vstřelených gólů za zápas si drží přesně na dvou trefách, průměrně obdrží 3,5 branek. Nejproduktivnějšími hráči jsou se třemi body Marek Švarc (1+2), Tomáš Hýbl (1+2) a Vít Lokajíček (0+3). V minulém zápase se v sestavě objevil Jakub Kolařík, který hostuje ve švýcarském Martigny.

Hradec Králové je na tom se vstřelenými góly lépe, také ale hůře s těmi obdrženými. Hradečtí soupeřům vsítili 33 branek, to je druhý nejvyšší počet. Průměr činí 4,71 gólů na utkání, naopak v jejich síti skončí za zápas průměrně 3,86 míčků. Nejlépe v bodování je na tom Petr Novák. Hokejbalový mistr světa se s třinácti body za sedm přesných zásahů a šest asistencí řadí také na třetí místo mezi všemi hráči extraligy. Osm kanadských bodů na svém kontě mají Jakub Svoboda (6+2), Jan Bacovský (4+4), Josef Krejčík (4+4) a Ondřej Březina (3+5).

Utkání můžete sledovat živě na TVCOM.cz nebo v textovém online přenosu na Onlajny.com.