Samozřejmě jsem velice rád, že jsem mohl pomoct týmu, říká tříbodový Tomáš Hýbl

V utkání s Kovem si Tomáš Hýbl zapsal první start v extralize mužů, o týden později už se v soutěži blýskl prvními kanadskými body, když k výhře nad Letohrad přispěl jednou brankou a dvěma asistencemi. Jeho premiérový gól se stal také vítězným. Mladý útočník je rád, že takto pomohl týmu, v dalším zápase si ale přeje ještě lepší výkon.

Tomáši, za A-tým už jsi nastoupil na loňském Pilsen Challenge, pak také na Autosklo H.A.K. Cupu, ale premiéru v extralize sis odbyl až minulý týden. Jak sis užil první utkání v naší nejvyšší hokejbalové soutěži?
Myslím si, že od prvního buly, kdy ze mě spadla veškerá nervozita, jsem se zápasem bavil a byl jsem rád za každé střídání. Přeci jenom ta pauza byla vážně hodně dlouhá a kdo by se na hokejku netěšil.

Minulou nedohranou sezónu jsi končil v juniorech, zároveň už jsi sbíral zkušenosti s Áčkem na zmiňovaných turnajích. Pomohlo Ti to se adaptovat na extraligu mužů, nebo jsi byl teď ještě něčím překvapen?
S dospělým hokejbalem se seznamuji už od 16 let, kdy jsem hrál po boku mého táty za plzeňský B-tým. Vím, že je to jiná úroveň, ale určitě mi to v přípravě na extraligu velmi pomohlo, hlavně v osobních soubojích.

Nyní o víkendu jsi odehrál první venkovní zápas, ve kterém jste porazili Letohrad 4:2. Jak duel hodnotíš?
Mé pocity ze zápasu jsou lehce smíšené, byli jsme velice dobře namotivovaní a na soupeře jsme vlítli od prvního buly a vybojovali si příjemný náskok. Poté jsme však lehce usnuli na vavřínech a v závěru jsme se ještě strachovali o výsledek.

Jak již zmiňuješ, po tom, co jsi zvyšoval na 3:0, přišel trochu herní útlum a soupeř začal dotahovat. Kde vidíš příčiny?
Tuhle odpověď už jsem tu lehce nastínil, ale myslím si, že jsme se nechali ukolébat a soupeře jsme tím pustili zpátky do hry.

Nakonec se tvůj gól, který byl tvým prvním v extralize, stal vítězným. Jak bys ho popsal?
Celá akce začala u mého parťáka z lajny Ríši Hurta, který mi dal krásnou nahrávku mezi obránce a já měl dostatečnou rychlost, abych se dostal až do backhandového zakončení, při kterém jsem měl i kus štěstí.

Pro tebe to byl druhý extraligový zápas, vstřelil jsi v něm premiérovou branku a k tomu jsi přidal dvě asistence. Jaké máš z toho pocity?
Samozřejmě jsem velice rád, že jsem mohl pomoct týmu. V zápase jsem byl odhodlaný vyhrát za každou cenu, takže jsem rád, že se nám to povedlo.

Přepokládám, že do dalších zápasů si budeš chtít přenést co nejlepší výkon. Máš kromě toho nějaké jiné cíle?
Asi se nezranit (smích).

V sobotu se doma utkáte s Hradcem Králové. Pro vás to bude další důležitý souboj, co od něj očekáváš?
Doufám, že ještě lepší výkon než s Letohradem, jak můj, tak týmový. Myslím si, že jsou pro nás tři body nutností!