Poprvé doma! Mečouni hostí Hradec Králové, povede se jim odlepit ode dna?

Poslední utkání před minimálně čtrnáct dní trvající vynucenou pauzou sehrají plzeňští hokejbalisté na domácím hřišti, ovšem bez přítomnosti diváků. V plzeňské hale vyzvou Hradec Králové, proti kterému budu chtít napravit zatím nedobře se vyvíjející začátek sezóny. Z plzeňských týmů se v akci objeví také dorost a starší žáci.

HBC Plzeň - HBC Hradec Králové 1988, sobota 10. října od 17:00

Mečouni si před pozastavením sezóny budou chtít spravit chuť a získat potřebné sebevědomí. Úvod sezóny se jim totiž vůbec nevydařil podle představ a po čtyřech odehraných utkáních na hřištích soupeřů se s nulovým bodovým ziskem nacházejí na posledním místě. Nepříznivá bilance Plzně odstartovala s ústeckou Elbou, které těsně podlehla 1:2. Střelecky se jí nedařilo ani na Kladně (0:4) a na půdě pražského Kert Parku (1:7). Blízko prvním bodům byli plzeňští hokejbalisté minulý týden v Pardubicích, i tam ale nakonec úspěšní nebyli a vraceli se s prohrou 3:4.

Hradečtí jsou na tom výrazně lépe. V šesti zápasech vytěžili 11 bodů a momentálně jim patří čtvrté místo s šestibodovou ztrátou na první Kert Park. Oproti Západočechům mají za sebou sérii třech domácích zápasů, kdy nejprve porazili Hostivař 10:4, poté v samostatných stříleních podlehli Letohradu 4:5 a naposledy remizovali i s Dobřany, tentokrát ale nájezdy zvládli lépe a zvítězili 3:2.

V rámci extraligových bojů se oba soupeři naposledy potkali před jedenácti měsíci v plzeňské hale. Utkání dopadlo lépe pro domácí, když o jejich výhře 5:4 v samostatných stříleních rozhodl Michal Průcha. Hradec a Plzeň na sebe ale narazily i letos v únoru na Pilsen Challenge. Duel v základní části skončil nerozhodným výsledkem 2:2, týmy se pak utkaly ještě ve finále, kde se prosadil jen Petr Novák, a vystřelil tak pro svůj tým celkové prvenství na turnaji.

Západočeské mužstvo trápí nedostatek gólů. U tří z dosud pěti vstřelených branek se do statistik zapsal Marek Švarc, jenž zatím posbíral nejvíce bodů ze všech hráčů ze západočeské metropole. Nutno podotknout, že plzeňští hokejbalisté zatím nenastoupili v plné sestavě, do hry se z důvodu zranění nebo nemoci nemohlo zapojit hned několik hráčů.

Hosté jsou s ofenzivou spokojenější. V počtu vstřelených branek jsou druzí ze všech extraligových celků a drží si průměr 5,33 gólů na zápas. Hradec táhne zkušený Petr Novák, který je s třinácti body za sedm přesných tref a šest asistencí také druhým nejproduktivnějším hráčem extraligy a jejím nejlepším střelcem. Produktivní jsou s osmi body rovněž Josef Krejčík (4+4) a Ondřej Březina (3+5).

Důležité upozornění: Zápas se z důvodu vládních nařízení musí odehrát bez diváků! Prosíme všechny, aby stanovená pravidla dodržovali. Více informací zde.

Utkání můžete sledovat živě na TVCOM.cz nebo v textovém online přenosu na Onlajny.com.

Program víkendu

Sobota 10. října
  • A-tým: Plzeň – Hradec Králové (17:00)
  • Starší žáci: Suchdol n. L. – Plzeň (13:00)

Neděle 11. října
  • B-tým: Polička – Plzeň B (odloženo)
  • C-tým: Plzeň C – Kasejovice (09:00)
  • Dorost: Kelti 2008 – Plzeň (11:00)
  • Mladší žáci: Blatná – Plzeň (odloženo)