Hodnocení víkendu: Mužské týmy se dál bodově trápí, mládež úspěšná na všech frontách

O prvním říjnovém víkendu se v akci ukázaly všechny plzeňské týmy. A-tým v sobotu nestačil na Pardubice, o den později si se stejným soupeřem neporadil ani B-tým. Junioři přivezli dva body z Prachatic, dorostenci a starší žáci soupeřům doma opět nadělovali. Radovali se i C-tým a mladší žáci v nedalekých Dobřanech.

A-tým

O první body se vydal A-tým bojovat na východ Čech. Na hřišti pardubického Autoskla se ale mečounům nepovedl vstup do utkání, již ve čtvrté minutě navíc inkasovali. Pardubice byly aktivnější, hosty držel brankář Kráčina. Západočechům se přesto ještě v první třetině podařilo vyrovnat, v té další ale opět nejprve začali ztrácet. Poté díky trefě Průchy a druhé brance Švarce obrátili skóre na svoji stranu pouhou vteřinu před přestávkou. V další vývoji utkání domácí srovnali a v následné vyrovnané hře se prosadili znovu. Plzeň byla blízko prvnímu úspěchu, přesto se radoval soupeř.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Zejména díky slušné produktivitě ve druhé třetině jsme sahali po bodech. Dostali jsme trochu smolný gól na 3-3. Ale další góly, a to nejenom v sobotu, dostáváme po chybách, kterých děláme víc, než bychom určitě chtěli. Zaměříme se ještě více na defenzivní činnosti, abychom takto dobře rozehrané zápasy už neztráceli.

sobota 3. října: HBC AUTOSKLO H.A.K. Pardubice – HBC Plzeň 4:3 (1:1, 1:2, 2:0)

Podrobnosti o utkání

B-tým

I Béčko se utkalo s Pardubicemi, akorát o den později a v západních Čechách. Pardubičtí se v sedmé minutě dostali do vedení, Plzeň ale s odpovědí příliš dlouho nečekala a do kabin se odcházelo za vyrovnaného stavu. Ve druhé třetině využili hosté přesilovou hru, hráči ze západních Čech ale do konce části stihli opět vyrovnat. Do poslední patnáctiminutovky měli lepší vstup zase hosté, když potrestali dvě plzeňská vyloučení a následně svůj náskok ještě pojistili v rovnovážném stavu. Plzeňští tak stále zůstávají bez bodu.

Komentář trenéra Tomáše Salfického: Náš zápas byl od začátku hodně rychlý a atletický. A i přestože jsme zase dostali rychlý gól, dokázali jsme odpovědět. Když jsme pak po druhé třetině odcházeli do šatny za stavu 2:2, apeloval jsem na hráče, že si nemůžeme dovolit být vylučovaní, a to se nepovedlo. Dostali jsme dva góly v oslabení během chvilky, a to nás doslova zlomilo. Další zápas jedeme zas na hostující půdu, tak doufám, že už konečně uděláme nějaký ten bod.

neděle 4. října: HBC Plzeň B – HBC AUTOSKLO H.A.K. Pardubice B 2:5 (1:1, 1:1, 0:3)

Podrobnosti o utkání

C-tým

Komentář vedoucího mužstva Vlastimila Lokajíčka: V Dobřanech jsme odehráli na poměry 2.ligy velmi kvalitní zápas. Domácí dle očekávání nastoupili posíleni o několik extraligových hráčů, my naopak o pět dorostenců. O výsledku nakonec rozhodla produktivita. My jsme naše šance neproměnili, Dobřany naopak využily přesilovky, které na rozdíl od nás hrály. Za předvedený výkon však musím všem hráčům, obzvlášť pak dorostencům, poděkovat, protože jsme s domácími až do závěru drželi krok, byť jsme nebyli schopni skórovat, což se nám bohužel stalo již podruhé ze tří zápasů.

neděle 4. října: TJ Snack Dobřany B – HBC Plzeň C 4:0

Junioři

Junioři tento týden necestovali ke stejnému soupeři jako A-tým, ale vydali se do Prachatic. Úvod duelu byl opatrnější, žádnou výraznou šanci nenabídl. Síť se poprvé vlnila až ve druhé třetině, která patřila mečounům. Ti v ní odskočili na rozdíl dvou branek. O ten ale v poslední části po hloupých chybách přišli a po základní hrací době byl stav vyrovnaný 2:2. Prodloužení žádný gól nenabídlo, a tak utkání došlo až do samostatných střílení, které vyšlo lépe hostům, když druhý bod vystřelil Jaroslav Svoboda.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Utkání bylo v první třetině takové opatrnější a ospalé. Od druhé třetiny jsme zvýšili pohyb a začali jsme si vytvářet spoustu šancí, ze kterých jsme dali bohužel jen dvě branky. I ve třetí třetině jsme dobývali soupeřovu branku, ale opět se prokázalo pravidlo nedáš-dostaneš. Z ojedinělého brejku soupeř snížil a my jako bychom se začali bát o výsledek a začali dělat hloupé chyby. A půl minuty před koncem, po jedné z nich soupeř vyrovnal. Prodloužení rozhodnutí nepřineslo, a tak došlo na nájezdy, které dopadly lépe pro nás.

sobota 3. října: HBC Prachatice – HBC Plzeň 2:3 ss (0:0, 0:2, 2:0 - 0:1)

Podrobnosti o utkání

Dorost

Dorostenci se potřetí v řadě představili na domácím hřišti a opět, tentokrát i přes změny v sestavě, se jim dařilo. Stejně jako minulý týden i tento poslal tým do vedení Kopal, na něho devět vteřin před koncem první části navázal v přesilové hře Pavlíček. Plzeňští i nadále byli aktivnější a pražské Rebely přestřelovali. Další tři branky přidali mečouni ve druhé části, stejný počet i v té další. Hosté měli k dispozici pět přesilových her, ani jednu však nevyužili. Za Šebkem neskončil žádný míček, a plzeňský gólman si tak připsal nulu.

Komentář trenéra Michala Edla: Proti předchozím zápasům jsme upravili sestavu a myslím, že všichni se s tím popasovali solidně. Chybí nám vždy kousek k dokonalému provedení situací a na tom budeme pracovat. Spokojeni nejsme s počtem vyloučených hráčů. Těšíme se na další týden a víkend, snad situace dovolí hrát.

neděle 4. října: HBC Plzeň – SK Rebel Praha 8:0 (2:0, 3:0, 3:0)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Tři domácí zápasy v řadě sehráli také starší žáci. I u tohoto týmu se sestava měnila, hráči si s tím ale poradili skvěle. Dobřanského gólmana od začátku zasypávali střelami a byli dominantnějším celkem na hřišti. Ve druhé minutě otevřeli skóre utkání, které po celou dobu navyšovali, až se počet jejich branek zastavil na čísle 19. Hostům se nedařilo střelecky prosadit, ani jeden jejich pokus se za brankovou čáru nedostal a mečouni podruhé za sebou vyšli vítězně s čistým kontem.

Komentář trenéra Daniela Krále: Chtěli jsme změnit herní projev oproti minulému zápasu, takže sestava se značně obměnila. Starší a zkušenější hráči dostali do sestavy mladší a méně zkušené, tím pádem i větší odpovědnost. Ukázalo se to jako dobrý tah, očekávání se naplnila a někteří hráči je i předčili. Z tohoto pohledu není výsledek až tak podstatný.

sobota3. října: HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany 19:0 (5:0, 7:0, 7:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Po dvou týdnech volna svěřenci trenéra Michala Samce poměřili síly s Dobřany. Již v šesté minutě si během deseti vteřin vybudovali dvoubrankový náskok a střelami nešetřili ani nadále. Další branky padaly ale až v další části, kdy mečouni na své konto přidali čtyři. V poslední třetině nejprve inkasovali, ale pak už byl opět jen překonáván domácí gólman. Světelná tabule nakonec ukazovala skóre 9:1 pro hosty, z toho šest gólů Plzně vsítil Našinec.

Komentář trenéra Michala Samce: V utkání jsme byli po celou dobu jednoznačně lepší, soupeři jsme nedovolili prakticky nic. Chyběla nám hlavně větší efektivita v zakončení, střel jsme měli skutečně mraky, a také více klidu. Spousta hráčů je ještě na hřišti velice nervózní a odpalují míčky, aby se nedopustili nějaké chyby, což je cesta, kterou rozhodně jít nechceme. Věřím, že se nám to do budoucích střetnutí povede zlepšit. Jinak jsem byl s předvedeným výkonem spokojen.

neděle 4. října: HBC Plzeň – HBC Písek 9:1 (2:0, 4:0, 3:1)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu

Sobota 10. října
  • A-tým: Plzeň – Hradec Králové(17:00)
  • Starší žáci: Suchdol n. L. – Plzeň (13:00)

Neděle 11. října
  • B-tým: Polička – Plzeň B (12:00)
  • C-tým: Plzeň C – Kasejovice (09:00)
  • Dorost: Kelti 2008 – Plzeň (11:00)
  • Mladší žáci: Blatná – Plzeň (12:00)